Onderhoudstips Energy+ matras

 
"Wij vinden het belangrijk dat u lang kunt genieten van een comfortabele en gezonde nachtrust. Daarom hebben wij enkele onderhoudstips voor uw slaapsysteem op een rij gezet." Jorien Joldersma - Productexpert
 
 
Matras
  • Het wordt afgeraden om het Energy+ matras om te keren. Dit in verband met de traagschuim toplaag.    
  • Het matras kan op alle bedbodems geplaatst worden, zolang deze stevig genoeg is om het matras juist te ondersteunen. Bij een lattenbodem geldt: minstens 28 latten en niet meer dan ca. 2 vingers ruimte ertussen. Een goed ventilerende bedbodem draagt bij aan de levensduur van uw matras. 
  • De ClimaBest Protector is 100% anti-allergisch en zorgt ervoor dat uw matras huisstofmijtvrij blijft. De Purotex technologie van de ClimaBest Protector is behandeld met een volledig natuurlijke probiotica welke de allergenen opruimen die huisstofmijtallergie veroorzaken. De probiotica zijn bestand tegen een was- en droogbeurt tot 40 graden Celsius.  
  • Op het doek van de matrashoes en de ClimaBest Protector kunnen vezelpropjes ontstaan. Deze propjes hebben geen negatieve invloed op de werking van het doek, het ligcomfort en de levensduur. Het ontstaan van de propjes betreft een normale slijtage. De propjes kunnen eenvoudig worden verwijderd met een pluizentondeuze.

Wasvoorschrift matrashoes

Overzicht wasvoorschrift
wassymbool 30 graden Geschikt voor wasmachine, maximaal 30 graden Celsius
wassymbool geen chloor Geen (chloor)bleekmiddel gebruiken
wassymbool strijken Strijken alleen op lage tempratuur (tot 110 graden Celsius)
wassymbool geen droger Dit product kan niet gedroogd worden in een droger
wassymbool p Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk

De matrashoes is afritsbaar en kan gewassen worden met wasmiddel en/of wasverzachter (op maxmiaal 30 graden). Wij raden aan om deze eens per jaar te wassen (bij normale transpiratie).

Wasvoorschrift protector

wasvoorschrift climabest protector

Overzicht wasvoorschrift
wassymbool 40 graden Geschikt voor wasmachine, maximaal 40 graden Celsius
wassymbool geen chloor Geen (chloor)bleekmiddel gebruiken
wassymbool niet strijken Dit product kan niet gestreken worden
wassymbool droger Dit product kan gedroogd worden in een droger tot maximaal 40 graden Celsius
wassymbool p Chemische reiniging bij de stomerij is mogelijk

De ClimaBest Protector kan gewassen worden met wasmiddel en/of wasverzachter (op maximaal 40 graden). Wij raden aan om deze eens in de 4 á 5 maanden te wassen (bij normale transpiratie). Het drogen van de ClimaBestkan in de droger tot maximaal 40 graden Celsius. 

Overig

  • Een goed geventileerde slaapkamer draagt bij aan de levensduur van uw boxspring en matrassen. Zet uw slaapkamerraam en -deur regelmatig open voor frisse lucht en de verdamping van vocht. 
  • Vrijwel iedereen transpireert 's nachts, waardoor uw dekbed en matras vochtig aan kunnen voelen. Leg uw dekbed na het opstaan dubbelgevouwen op het voeteneinde van uw bed. Zo kunnen het matras en de onderkant van uw dekbed drogen.
  • Door uw dekbed en kussen dagelijks even op te schudden, blijven deze fris en volumineus. 

Heeft u andere vragen over het onderhoud van uw boxspring of matrassen? Neem dan contact op met onze klantenservice of stel uw vraag aan één van onze Energy+ productexperts

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen