Over... boxsprings

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. Bekijk een willekeurige folder van een slaapspecialist en de boxspring-aanbiedingen rollen over elkaar heen. Dat is ook niet vreemd want de boxspring is inmiddels uitgegroeid tot het meest verkochte bedsysteem.

De boxspring is een bedsysteem dat vanuit Amerika via Engeland naar het Europese continent is overgewaaid. De populariteit is enorm. Volgens schattingen betreffen 7 van de 10 verkochte bedsystemen in Nederland inmiddels boxsprings.

Wat is een boxspring?

Met de term boxspring wordt tegenwoordig feitelijk een compleet bedsysteem bedoeld. Oorspronkelijk vormde de boxspring alleen de bedbodem van een bedsysteem. De boxspring moest dan nog van een matras en eventueel een matrastopper worden voorzien.

Een boxspring-combinatie is opgebouwd uit een gestoffeerd onderstel op pootjes, een matras en eventueel een topmatras. Ter verfraaiing van de boxspring is het meestal mogelijk aan het onderstel een voeten- of hoofdbord te bevestigen. Daarnaast wordt doorgaans een ruime keuze aangeboden in stoffering en kleuren. Voor elk slaapkamerinterieur is dus wel een boxspring te vinden.

Waarom een boxspring?

De boxspring is op de eerste plaats een bedsysteem. Het moet dus voor een goede nachtrust zorgen.

  • Uit marktonderzoek komt naar voren dat mensen een boxspring als uiterst comfortabel ervaren. Hecht u veel waarde aan ligcomfort dan is een boxspring zeker het overwegen waard.
  • Daarnaast is een boxspring ook een meubelstuk. Het levert mede een belangrijke bijdrage aan het slaapkamerinterieur. Het doorgaans massieve uiterlijk van een boxspring kan op een zekere populariteit rekenen.
  • De instaphoogte van een boxspring is normaliter hoger dan van een standaard bed. Het makkelijk in en uit het bed stappen wordt door klanten positief gewaardeerd.

Wat zijn de nadelen van een boxspring?

Sommige van bovengenoemde voordelen van een boxspring worden door klanten als nadelig ervaren.

  • Een belangrijke eigenschap van een boxspring is dat het geheel soepel en verend aanvoelt. Gaat uw voorkeur uit naar een minder verend en iets harder bedsysteem dan is een boxspring wellicht niet voor u bestemd.
  • De stoffen bekleding van de boxspring vraagt om onderhoud. Het bed is wat lastiger schoon te houden. Tevens is een boxspring minder geschikt voor mensen die aan een huisstofmijtallergie lijden.
  • Het massieve uiterlijk van een boxspring wordt ook wel als plomp en weinig gracieus ervaren.

Welke matrassen zijn aan te bevelen?

Voor een boxspringbodem kan in feite elk type matras worden gebruikt. Doorgaans worden op een boxspring pocketveren en traagschuim matrassen gelegd.

Meer informatie over boxsprings

Climabest Boxspring

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen