Laatste blog artikelen

We informeren u graag over de nieuwste slaaptrends en de laatste matras ontwikkelingen.

3 manieren om te zien dat uw lattenbodem aan vervanging toe is Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

3 manieren om te zien dat uw lattenbodem aan vervanging toe is

Veel mensen staan pas stil bij het vervangen van hun matras of bedbodem als zij minder goed slapen, zich ’s ochtends minder uitgerust voelen of klachten beginnen te krijgen aan nek, rug of heupen. Maar niet alleen het krijgen van klachten of minder goed slapen kunnen wijzen op het feit dat uw slaapsysteem zijn beste tijd heeft gehad er zijn ook indicatoren waaraan u daadwerkelijk kunt zien dat uw bedbodem aan vervanging toe is.
Lees volledige artikel

I ? Sleep Tag – Bloggerseditie Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

I ? Sleep Tag – Bloggerseditie

In februari 2015 werd de eerste I ? Sleep tag, ingevuld door Jorien, op deze blog geplaatst. Sindsdien is deze vragenlijst met vragen over slapen en rituelen rondom slaap ingevuld door verschillende collega’s van Living Comfort. Ook bij bloggers is de I ? Sleep tag niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels is de tag door meer dan 100 bloggers ingevuld! Daarom vonden we dat het tijd was om een speciale bloggerseditie van de I ? Sleep tag te maken, waarin de antwoorden van verschillende bloggers zijn verzameld! De ingevulde tags van de blogger lees je terug door op het linkje te klikken.
Lees volledige artikel

Hoeveel is uw nachtrust u waard? Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Hoeveel is uw nachtrust u waard?

Eerlijk, een matras is niet goedkoop. Zelfs met concurrerende prijzen geeft men al snel €600 - €1000 uit aan een matras. En dat kan weer een reden zijn om nog een paar jaar te wachten met de aankoop van een nieuw matras, ook al geeft uw lichaam misschien seintjes dat er iets aan de hand is…
Lees volledige artikel

3 redenen waarom een goed matras onmisbaar is Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

3 redenen waarom een goed matras onmisbaar is

Een matras gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Na deze periode verliezen de meeste matrassen beduidend aan kwaliteit. En dat is ook niet gek! Want vergeet niet dat u na 8 jaar ruim 21.000 uren op uw matras hebt doorgebracht wanneer u gemiddeld 7,5 uur per nacht slaapt. Tijdens die uren heeft het matras heel wat te verduren gehad: het verdelen van de druk van uw lichaamsgewicht, het verwerken van het vocht dat u ’s nachts verliest (dit is al snel 0,5 liter per nacht), het opvangen van huidschilfers, etc. Het doel: zorgen dat u ongestoord de nacht doorkomt en uitgerust weer opstaat.
Lees volledige artikel

Slaap en (top)sport: Bianca Baak op weg naar Rio Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Slaap en (top)sport: Bianca Baak op weg naar Rio

In een gezonde levensstijl zijn er 3 dingen die onmisbaar zijn: gezond eten, voldoende bewegen en een goede nachtrust. Dat geldt voor mij, maar ook voor jou. Als we een dag niet zo gezond eten (hallo frietjes, chocola, taart etc.) of toch liever de auto pakken in plaats van de fiets is er niet zoveel aan de hand. Ook als je een nacht minder goed slaapt is dit geen ramp. Je zal je hooguit wat minder fit voelen of extra veel zin hebben in ongezond eten. Maar wat als je lijf een topprestatie moet leveren? Wanneer je jezelf weken, maanden of jaren lang moet voorbereiden op dát ene moment waar je altijd van gedroomd hebt? Dan is een combinatie tussen voeding, beweging en rust extra belangrijk! Atlete Bianca Baak (23) weet daar alles van.
Lees volledige artikel

Het effect van de zomertijd op uw slaapritme Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Het effect van de zomertijd op uw slaapritme

De lente is officieel begonnen en dat betekent ook dat de klok ook weer wordt verzet. Aankomend weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, wordt de klok een uur vooruit gezet. Een uurtje korter slapen op zondagochtend, dus. De zomertijd (in het Engels ook wel Daylight Saving Time) wordt in meer dan 70 landen toegepast!
Lees volledige artikel

I Love Sleep-tag - Jorien Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

I Love Sleep-tag - Jorien

Slapen: we doen het elke dag gemiddeld een uur of 7. Dat is bijna 1/3 van je dag! De één heeft behoefte aan meer slaap, terwijl de ander op 5 uurtjes slaap prima functioneert. En dat is niet het enige. Ook de slaaprituelen zijn voor iedereen weer anders! Omdat het belang van slaap vaak wordt onderschat, maar we eigenlijk allemaal wel van slapen houden, heeft Living Comfort de I ♥ Sleep-tag in het leven geroepen! Met als doel: bewust worden van onze slaapgewoontes en het fenomeen ‘slaap’ in het zonnetje zetten!
Lees volledige artikel

De ideale logeerkamer Slapen

Datum: door Theo Lentjes

De ideale logeerkamer

Vind jij goed slapen ook zo belangrijk? Wil jij je logees ook het maximale geven? Dan is het zinvol om jezelf in de gedachte van jouw logee te plaatsen. Als je ergens anders slaapt wil je natuurlijk toch ook een fijn matras en een prettige logeerkamer?! Wij geven tips hoe je de ideale logeerkamer kan inrichten.
Lees volledige artikel

Het belang van een goede bedbodem Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Het belang van een goede bedbodem

U heeft al geruime tijd klachten tijdens het slapen en u staat vermoeid en met pijn in uw lijf op. En dat, terwijl uw matras nog helemaal niet zo oud is en destijds in de winkel het beste matras voor u leek te zijn. De rest van uw slaapsituatie is niet veranderd. Of toch wel? Heeft u er weleens bij stilgestaan dat niet alleen uw matras, maar ook uw matrasdrager invloed kan hebben op uw slaap?
Lees volledige artikel

Back-to-school slaaptips Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Back-to-school slaaptips

De zomervakantie is voor velen alweer voorbij en ook in het midden van Nederland beginnen de scholen a.s. maandag weer. Voor kinderen betekend dit vaak spanning. Spanning die kan leiden tot slecht slapen in de aanloop naar school. Tijdens vakanties, maar ook in de weekenden, hebben kinderen vaak een ander slaapritme: ze mogen later naar bed en staan later op. Om ervoor te zorgen dat uw (klein)kinderen (en wellicht u zelf ook) snel weer gewend zijn aan het ‘normale ritme’ hebben wij 8 tips op een rijtje gezet: de terug-naar-school-slaaptips!
Lees volledige artikel

Een goede nachtrust, ook op reis! Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Een goede nachtrust, ook op reis!

Hoge temperaturen, de voeten in het zand, een drankje in de hand en het geluid van de oceaan. Klinkt als een geweldige vakantie, toch? Waar vakanties ons helpen te relaxen, kunnen ze ook ons slaappatroon in de war gooien, vooral op lange reisdagen. Een gebrek aan slaap en een jetlag liggen op de loer.
Lees volledige artikel

11 tips om lekker te slapen in de zomer Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

11 tips om lekker te slapen in de zomer

De zomer komt eraan. De temperatuur kan overdag flink oplopen en in de avond blijft de warmte langer hangen. Ook in de slaapkamer. Veel mensen hebben tijdens de warme zomernachten last van de warmte. U slaapt onrustig en heeft het ´s nachts benauwd, met als gevolg dat u niet uitgerust aan een nieuw dag begint. Met de volgende tips zal u, zelfs tijdens een warme nacht, toch heerlijk kunnen slapen!
Lees volledige artikel

De mooiste oranje slaapkamers Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

De mooiste oranje slaapkamers

Morgen vieren we voor de eerste keer Koningsdag. De dag van oranjetompoucen, rood-wit-blauwe kleding, vrijmarkten en festivals! Ook de kleur oranje wordt op een dag als Koningsdag niet geschuwd, terwijl deze kleur in het lijstje staat van minst-populaire kleuren, zowel bij mannen als vrouwen.
Lees volledige artikel

Goed slapen heb je zelf in de hand! Slapen

Datum: door Jorien Joldersma

Goed slapen heb je zelf in de hand!

De afgelopen tijd zijn er meerdere artikelen en resultaten van onderzoeken verschenen over de gewoontes van slapend Nederland. En dit zijn geen geruststellende berichten. Met een paar (kleine) aanpassingen overdag, kan je er voor zorgen dat je nachtrust beter wordt. Met de tips uit onze infographic zal je beter gaan slapen, en dat binnen 24 uur!
Lees volledige artikel

Energy+ in een nieuw jasje. Nieuws

Datum: door Theo Lentjes

Energy+ in een nieuw jasje.

Energy+ is een onderdeel van LivingComfort. LivingComfort is constant bezig om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vanaf vandaag heeft LivingComfort de nieuwe Energy+ website nog toegankelijker voor u gemaakt. Ook zijn er meer tips en relevante informatie aan de website toegevoegd
Lees volledige artikel

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen