De ideale logeerkamer

Terug naar overzicht

Datum: door Theo Lentjes

Vind jij goed slapen ook zo belangrijk? Wil jij je logees ook het maximale geven? Dan is het zinvol om jezelf in de gedachte van jouw logee te plaatsen. Als je ergens anders slaapt wil je natuurlijk toch ook een fijn matras en een prettige logeerkamer?! Wij geven tips hoe je de ideale logeerkamer kan inrichten.

De ideale logeerkamer

Je nodigt iemand uit voor een avondje gezellig kletsen, een etentje, of de kroeg in. Maar de avond is altijd te kort. Om de avond nog langer te laten voortduren zonder tijdsdruk zou je je gasten de ideale logeerkamer kunnen aanbieden. Naast een slaapplek wil je natuurlijk dat hij/zij zich thuis voelt.  Willen wij na een gezellige avond niet allemaal lekker en snel in bed liggen?

De muren

Een fris kleurtje op de muur? Dat wordt lastig kiezen, want welke kleur gaat het worden? Het is een goed idee om hier eens goed over na te denken. Deze tips kunnen je helpen om de juiste keuze te maken.

Alle kleuren hebben een verschillende betekenis en zullen dan ook bepaalde gevoelens bij mensen oproepen. De volgende kleuren geven mensen vaak een prettig gevoel en zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

Blauw: Deze kleur geeft een gevoel van frisheid en zuiverheid. Blauwe muren zorgen voor rust en evenwicht en geven vaak een positief gevoel

blauwe muur logeerkamer
Bron foto

Groen: Groen is een bewuste kleur, een gezonde kleur. De kleur groen zorgt ervoor dat je meer zin hebt om te bewegen. 

groene muren in de slaapkamer
Bron foto

Wit: Wit is een veilige kleur. Wit doet ruimtes groter, lichter en rustiger lijken. Hierdoor is deze kleur voor vrijwel iedereen geschikt. 

witte muren logeerkamer
Bron foto

Oranje: Oranje is de kleur van positiviteit. In een oranje ruimte voelen mensen zich vrolijker. Oranje is een warme kleur en wordt in verband gebracht met creativiteit. Daarom is het helemaal zo gek nog niet om de muren van je slaapkamer oranje te verven.

Oranje slaapkamer
Bron foto

Het bed

Het bed is het belangrijkste van de logeerkamer. Je gasten zullen een behoorlijke tijd doorbrengen in het logeerbed. Ook voor een logeerbed geldt: zorg dat je een kwalitatief goed matras hebt. Kies voor een matras die goed ondersteund, maar ook het juiste comfort biedt. Elke logee is weer anders en heeft zijn eigen voorkeuren. Houd hier dan ook rekening mee. Kies bijvoorbeeld een matras van traagschuim. Traagschuim zal zich aanpassen aan de lichaamsvormen van je logee, waardoor iedere logee een optimale nachtrust ervaart.

De lakens

Het gebruik van meerdere lakens zal door vele logees aangenaam bevonden worden. Iedereen heeft weer een andere voorkeur voor de slaaptemperatuur. Door het gebruik van verschillende lakens kun je jouw logee laten kiezen wat hij of zij fijn vindt. Je kan ook kiezen voor een dekbed dat zich aanpast aan de lichaams- en omgevingstemperatuur, zoals het ClimaBest Drôme dekbed.

Kussens

Wat is er nou fijner dan op de juiste hoogte te liggen met je hoofd? Gun je logee dan ook de keuze hoe hoog hij wil liggen en geef hem meerdere kussens van verschillende maten. Vind je het gebruik van één kussen voldoende? Kies dan voor een traagschuim kussen, bij voorkeur een kussen met vlokken. Deze kan je in hoogte aanpassen, waardoor ze altijd voor een gezonde en fijne houding zorgen.

Decoratie

Als laatste kun je de logeerkamer inrichten met leuke decoratie. Denk hierbij aan een muurtekst, kussens en spiegels. Zorg dat het er leuk uit ziet, een gevulde kamer met leuke decoratie zal het een stuk beter doen dan een lege. Ook hier geldt dat je het kunt inrichten naar je eigen woonstijl.

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in de ideale logeerkamer?
 

Reacties

Plaats als eerste een reactie op dit artikel.

Comment

*

* wordt niet getoond op website

*

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen