matrassen test levensduur
Traagschuim matrasTraagschuim matras
matras doorsnede
Energy+ matrasdoorsnede
 
 • Energy+ NASA traagschuim matras
 • ClimaBest matras Protector
 • ClimaBest matras Protector
 • ClimaBest matras Protector
 • Opbouw Energy+ NASA Traagschuim Matras
 • Energy+ NASA traagschuim matras
 • 360 graden weergave
Bestellen

Bekijk de video over het Energy+ matras

 
 
 

Meer informatie over het Energy+ matras

Hoogste ligcomfort

 • Optimaal aanpassingsvermogen aan uw lichaam
 • Revolutie in comfort
 • Verlaagt en voorkomt rugpijn

Rugpijn matrasDoor de Vifit traagschuim (SG50) toplaag is het aanpassingsvermogen van het Energy+ matras aan uw lichaamsvormen bijzonder hoog. Dat is een voorwaarde om tot een uitstekend ligcomfort en de juiste drukverlaging te komen.

Dit unieke schuim, ook wel NASA traagschuim genoemd, zorgt er samen met de pocketveren voor dat u altijd in uw natuurlijke houding slaapt. En dat voelt prettig en vertrouwd.

Uw lichaamsgewicht wordt met het Energy+ matras gelijkmatig over het oppervlakte van het traagschuimmatras verdeeld. Dit voorkomt drukpunten op uw bloedvaten, zenuwbanen en rug- en nekwervels. Daardoor gaat u minder bewegen tijdens de slaap. Zo verlaagt en voorkomt het Energy+ matras tevens rugpijn.

Optie: BlueFlex UltraComfort Traagschuim

Het Energy+ traagschuim matras is optioneel uit te rusten met BlueFlex traagschuim UltraComfort. Dit met geldeeltjes geïnjecteerde traagschuim (50 kgs per m3) voegt de volgende voordelen toe:

UltraComfort traagschuim matras

 • Superieure drukverlaging. Zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning.
 • Ideale slaaptemperatuur. Verkoelend in de zomer, behaaglijk warm in de winter.
 • Maximaal ademend vermogen. Optimale luchtcirculatie.
 • Optimale afvoer van lichaamswarmte. Leidt tot een diepere slaap.

Voor een geringe meerprijs, € 49,95 voor een 1-persoonsmatras en € 99,90 voor een 2-persoonsmatras, wordt de toplaag van het Vifit traagschuim matras  van de standaard matraskern vervangen door het unieke BlueFlex UltraComfort traagschuim (ultracomfort visco-elastisch polyethyleen-urethaan). Dit schuim is momenteel de beste oplossing voor drukverlagende anti-decubitus matrassen.

Waarom BlueFlex UltraComfort Traagschuim?

 
  SG50
BlueFlex
UltraComfort
SG50
Vifit Traagschuim
A-kwaliteit traagschuim
met open celstructuur
Vinkje Vinkje
Past zich volledig aan de vorm
van het lichaam aan
Vinkje Vinkje
Uitstekende drukverlagende
eigenschappen
Plusje Plusje Plusje Plusje Plusje
Optimale ventilatie Plusje Plusje Plusje Plusje
Optimale
temperatuurregulatie
Plusje Plusje Plusje Plusje
 

Lees meer over de perfecte ondersteuning, optimale vochtverwerking, anti-allergische eigenschappen en gegarandeerd lange levensduur van het Energy+ matras.

Perfecte lichaamsondersteuning

 • Verlaagt drukpunten en helpt decubitus te voorkomen
 • Ondersteuning natuurlijke lichaamshouding
 • Maximale ontspanning van spieren en gewrichten
 • Natuurlijke beweging tijdens de slaap

Drukpuntverlagend en Decubitus voorkomen

Het Energy+ matras is van oorsprong ontwikkeld voor patiënten met doorligwonden. Voor een thuiszorg situatie van decubitus 1 en 2 is het matras uitermate geschikt. Het Energy+ matras reduceert de druk op het lichaam aanmerkelijk in vergelijking met niet-drukverlagende matrassen. Het medische traagschuim zorgt namelijk voor een grote spreiding van het drukoppervlakte. Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen slaapt u rustiger en dieper.

 
"Een polyethyleen-urethaan (traagschuim) matras reduceert de gemiddelde en de maximale druk significant in vergelijk met een klassieke (ziekenhuis) matras. Het gemiddelde drukoppervlak bij proefpersonen op een traagschuim matras is significant hoger dan op een klassieke (ziekenhuis) matras. Een traagschuim matras heeft een drukreducerend effect van 20 tot 30% in vergelijking met een standaard (ziekenhuis) matras. Bij patiënten die risico lopen op decubitus (doorligwonden) kan een traagschuim matras een belangrijke bijdrage leveren tot de preventie van decubitus."Wijlen Prof. Dr. T. Defloor - Was verbonden aan de afdeling verpleegwetenschappen van de Universiteit Gent
 
 
dokter matras

Natuurlijke lichaamshouding

De Vifit traagschuim toplaag van het Energy+ matras wordt geplaatst op een 5-zone pocketvering basis. De pocketveren zorgen voor de juiste ondersteuning op de plaats waar het lichaam dit nodig heeft. Het matras beschikt bijvoorbeeld over aparte heup- en schoudercomfortzones. Het MED Body support systeem van Energy+ laat zien waar het matras uw lichaam de juiste support biedt.

Spier- en gewrichtsontspanning

De ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door zonering in matras, zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten ontspannen zijn. Hierdoor kunnen zij tijdens de slaap optimaal herstellen.

Natuurlijke beweging

Het is van groot belang dat uw lichaam zich tijdens de slaap kan blijven bewegen. Dit komt uw bloedcirculatie en gewrichten ten goede. Ook zal de wervelkolom door te bewegen herstellen en zal de huid beter ademen tijdens de nachtrust.

Drukverdeling zonder Boxspring365 matrasDrukverdeling zonder Energy+ matras
Op de oranje plekken is duidelijk te zien waar de drukpunten zich bevinden op het menselijk lichaam bij het plaatsnemen op een standaard matras.

Drukverdeling met EnergyPlus traagschuim matrasDrukverdeling met Energy+ matras 
Er zijn geen oranje plekken meer zichtbaar. De druk is veel beter verdeeld. Hierdoor is er een betere doorbloeding en draagt het bij aan een diepere slaap. Zo ervaart u het beste van Vifit traagschuim.

 

Optimale vochtverwerking

Adaptive

Vanaf nu. Altijd vochtvrij en verkoelend slapen

 • Superieure ventilatie 
 • Optimale vochtafvoer
 • Perfecte warmteregulatie

Het Energy+ matras kan worden uitgerust met de unieke ClimaBest Protector (€79,-) voorzien van de revolutionaire Adaptive® &technologie. Deze baanbrekende technologie versnelt de afvoer van het lichaamsvocht en verzorgt de afkoeling van de slaapomgeving. Hierdoor is vochtvrij en verkoelend slapen een feit.

Warmteregulatie

Door de ventilerende luchtlaag, waarvoor de Adaptive technologie in de ClimaBest Protector zorgt, zal de temperatuur in uw bed gelijkmatig worden verspreid over het volledige slaapoppervlak. De warmte beperkt zich dus niet tot de ligplaats alleen. Daardoor wordt de nachtrust niet meer verstoord door temperatuurschommelingen.

Superieure Ventilatie

Cairfull reguleert het klimaat in uw slaapomgeving. Het houdt u droog en zorgt voor een super comfortabele ligging. Dit allemaal dankzij de 3D structuur van het materiaal welke zorgt voor regulering van de druk en een constante stroom van lucht. Bij elke beweging welke u maakt op het matras blijft de luchtcirculatie en het ventilerende vermogen op gang. In combinatie met adaptive is het uw garantie voor een uitstekend slaapklimaat.

Bekijk de video over de Adaptive technologie

Bekijk de video over de CairFull technologie

 

100% Anti-allergisch 

 • 100% Anti-allergisch

Van de huisstofmijt zelf heeft u niets te vrezen. Hoewel het voor u misschien een angstaanjagende gedachte is, maar op een beetje matras leven toch al gauw 1 miljoen huisstofmijten.

huisstofmijtSchadelijk voor uw gezondheid zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze uitwerpselen liggen aan de basis van de huisstofmijtallergie. In de jaren 50 van de vorige eeuw leed slechts 5% van de volwassen Westerse bevolking aan een vorm van huisstofmijt allergie. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot ongeveer 30%. Bij jongeren bedraagt dit percentage zelfs al 40%. Een volledig anti-allergisch matras is zeker geen overbodige luxe meer.

Symptomen

Indien uw slaapsysteem u niet 100% anti-allergisch beschermt, loopt u een gerede kans met de volgende fysieke ongemakken te worden geconfronteerd: jeukende ogen, een verstopte neus, een loopneus, huiduitslag of ademhalingsproblemen. Er is dan sprake van huisstofmijtallergie. Deze klachten verergeren meestal wanneer u in bed ligt. Van een ongestoorde nachtrust is dan vaak geen sprake meer. Uiteindelijk kan een huisstofmijtallergie zelfs leiden tot astma.

Voorkomen is beter dan genezen

PurotexDe matrassen van Energy+ in combinatie met de ClimaBest Protector vormen gezamenlijk een front tegen huisstofmijt allergie. De ClimaBest Protector is een allergeendichte losse matrashoes behandelt met Purotex®. Deze hoes vervangt wel uw eventuele molton deken maar niet uw hoeslaken. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras verwijdert.  Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de ClimaBest Protector verlaten. 

Bekijk de video over de werking van Purotex

Gegarandeerd lange levensduur

 • Onafhankelijk getest door de Consumentenbond
 • Door TNO getest op levensduur
 • Uw slaaprust voor de aankomende 10 jaar gezekerd

Onafhankelijke levensduur testen

consumentenbondHet Energy+ matras is getest op levensduur door onafhankelijke en gerenommeerde instituten zoals TNO Quality Services en de Consumentenbond. Beide instanties kwamen tot dezelfde conclusie: Het Energy+ matras laat gedurende 10 jaar weinig verandering van hoogte, hardheid en lichaamsondersteuning zien. Daarnaast kwam het matras schadevrij uit de testen. U kunt er op rekenen dat het Energy+ matras bij normaal gebruik en onderhoud ten minste 10 jaar meegaat. Vandaar dat wij met een gerust hart de daad bij het woord voegen: 10 jaar garantie.

In oktober 2015 publiceerde de Consumentenbond nieuwe resultaten van de levensduur testen* van matrassen.

Het Energy+ matras behaalde de volgende indrukwekkende resultaten:

Het 23 cm hoge Energy+ matras nam in hoogte 2,3 mm af. Dat is een verwaarloosbaar hoogteverlies van 1%. De hardheid van het Energy+ matras verloor slechts 6,5% aan waarde. Een gemiddeld (traag) schuimmatras boet 20,3%** aan hardheid in.

 • * Op basis van EN 1957 30.000 cycli 140 kg, test uitgevoerd in 2015 door de Consumentenbond, Den Haag, Nederland
 • **Op basis van ASTM F 1566-09 hardheid test uitgevoerd in 2014 in opdracht van Legget & Platt Inc, Carthage, Missouri, USA

TNO getest

Wat is de levensduur van het matras dat ik wil kopen? Een belangrijke vraag waar een verkoper in de slaapspeciaalzaak meestal het volgende standaard antwoord op geeft: 'Bij normaal gebruik wel 10 jaar'. Maar wat is normaal gebruik? En waarop zijn de 10 jaar gebaseerd? En moet ik hiervoor mijn matras regelmatig draaien en keren?

TNO getest matrasOm de kwaliteit en levensduur van het Energy+ matras te waarborgen, hebben wij TNO Quality Services ingeschakeld. De conclusie van TNO is dat het Energy+ matras voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd voor het TNO Productlabel matrassen. Daarnaast zijn de matrassen op regelmatige basis door TNO getest op mechanische veroudering.

Uw nachtrust voor de aankomende 10 jaar gewaarborgd

 

 
 

AANBIEDING: alleen deze week Actieprijs v.a. 199 t/m 31-01-2018

Naar de prijslijst U heeft nog
 
de tijd.
 
 

Specificaties Energy+ matras

 • Matrashoogte: 23 centimeter, inclusief matrashoes
 • Opbouw: 23 centimeter hoog combi-matraskern uit Nasa traagschuim toplaag en pocketveren basis
 • Indeling matraskern: 5-zones waarvan 2 comfortzones voor schouders en heupen
 • Traagschuim: Vifit Traagschuim, 5 cm hoog, geschuimde A-kwaliteitopen celstructuur, soortelijk gewicht soft (SG 50). Als optie en tegen meerprijs verkrijgbaar met geldeeltjes geïnjecteerd UltraComfort traagschuim
 • Pocketvering: 13 centimeter hoog, 6-slags, conisch van vorm, elektrothermisch gehard staal, veren verpakt in afzonderlijke zakjesTNO getest matras
 • Matrashoes: Luxe afritsbare DreamLoft matrashoes. Aan de onderzijde voorzien van matrasbeschermend non-woven. Wasbaar tot 60 graden Celsius
 • Bedbodem: Geschikt voor elk type bedbodem.
 • Maximale belasting (in kg): tot 110 kg in soepele uitvoering en tot 140 kg in stevige uitvoering
 • Gewicht: Het Energy+ matras weegt ongeveer 21 kilo
 • Matrasverpakking: AllProtect matrasverpakking
 • Garantie: 10 jaar volledig, dus geen afschrijving
 • Levensduur: Bij normaal gebruik en onderhoud ten minste 10 jaar

Meer weten over de opbouw van het Energy+ matras? Bekijk de animatiefilm

Specificaties ClimaBest Protector

 • Allergeenvrije matrashoes: Gemaakt van ademend, zacht en soepel polyesther.
 • Purotex: 100% werking tegen huisstofmijt allergie
 • Adaptive: Optimale vochtverwerking, perfecte ventilatie en een schoon matras
 • Cairfull:  Uitstekend slaapklimaat dankzij de luchtdoorlatende 3D Cairfull Technologie
 • Dekkende hoes: Optimale matrasbescherming
 • Optioneel bij te bestellen vanaf €79,-

Meer weten? Bekijk de ClimaBest Protector pagina

Wilt u het matras volledig zien? Bekijk dan onze 360 graden view

 
 

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!

Het uitzoeken van een nieuw matras roept veel vragen op. Bij het matrassen vergelijken komen veel vragen naar voren. Is er een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat vinden anderen van het matras en kan ik het matras uitproberen?

 
  Energy+ Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion VI
Auping Maestro
Visco
Testmogelijkheid
thuis
14 dagen vrijblijvend uitproberen + 12 maanden gratis omruilgarantie Bij verschillende
dealers van Tempur
bestaat deze
mogelijkheid. Tijdelijk 365 dagen omruilgarantie.
Tot 90 dagen
omruilgarantie
Tijdelijke actie: tot 90 dagen omruilgarantie
Prijs per matras
o.b.v. 80x200 cm
Actieprijs € 299,-
Geldig t/m 31-01-2018
Adviesprijs
€ 1.548
Adviesprijs
€ 1.449
Adviesprijs
€ 1.395
Levensduurscore
Consumentenbond

Testoordeel: 94%

Testoordeel: Niet getest Testoordeel: 7,6 Testoordeel: 7,7
Consumenten
beoordelingen Trustpilot
8,8
trustpilot1438 beoordelingen
Nee Nee Nee
Moment van Betaling Achteraf betalen, als u
besluit de bestelling na 14 dagen vrijblijvend uitproberen te behouden.
Vooraf betalen. Bij aflevering. Vooraf betalen. Bij aflevering Vooraf betalen. Bij aflevering
Bezorg- en/of
ophaalkosten
Wij bezorgen het matras gratis. Mocht het nodig zijn, dan halen we het matras ook gratis weer bij u op.  Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Levertijd Vandaag voor 12 uur besteld.
Morgen in huis
6 tot 8 Weken 6 tot 8 Weken 4 tot 6 Weken
Garantie 10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving. Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie. 10 jaar op de kern,
waarvan 5 jaar
volledig en 5 jaar
afbouwend, 3 jaar
volledig op de hoes
2 jaar standaard garantie. Na registratie totaal 5 jaar, waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar geldt een afschrijving
Hoogte matras 23 cm 22 cm 26 cm 22 cm
Matraskern Toplaag van 5 cm Vifit of BlueFlex traagschuim, gemonteerd op 5-zone dynamische pocketverenkern van electrothermisch gehard staal. Ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm ondersteunende kern. Toplaag van 5 cm TCMschuim  Tussenlaag van 5 cm HR schuim, gemonteerd op 7-zone pocketvering. Toplaag van 8 cm visco elastisch schuim.   5-zone kern van DPPS pocketveren met toplaag van Visco Talalay latex.
Anti-allergisch

Ja, Anti-allergisch matras door optie Climabest Protector (+€79)

De Tempur-hoezen
zijn behandeld tegen
huismijt en zijn
hypoallergeen
Ja, tijk en kern zijn volledig anti-bacterieel Ja
Matrasvervuiling

100% bescherming door optie Climabest Protector (+€79)
tegen vochtopbouw, schadelijke schimmel- en bacterievorming en vervuiling door huidschilfers, (dode) huistofmijten en diens uitwerpselen.

Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling.
Vochtregulatie en
ventilatiesysteem
Pro Active
hygiënesysteem, Adaptive & Cairfull
Tempur Climate Material M Line soft en fresh
systeem
Open schuim structuur en opengewerkte zijstroken 
Land van herkomst Nederland Denemarken Nederland Nederland
Lid van belangen
organisatie
cbw logo Nee Nee Nee
Officieel kwaliteit
keurmerk
TNO Productlabel en
Oekotex 100
(milieuwaarborg)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
Geen Geen
 

Bestellen

 
 
 

Recente beoordeling over het Energy+ matras op Trustpilot.

{trustpilot_review}
 
 
 

Uw vragen en antwoorden

Heeft u nog vragen over onze producten waarop u geen antwoord heeft gekregen? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen pagina. Nog niet gevonden? Stel dan uw vraag aan één van onze productexperts. Voor vragen over uw bestelling kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

{questions_ansers_last}

>> Naar alle gestelde vragen en antwoorden

 
 
 

btw vrij bestellenEnergy+ actieprijzen geldig t/m 31-01-2018

Het Energy+ matras. De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. De maandaanbieding tot wel €400,- korting is nog geldig t/m 31-01-2018. Ons advies is om hierbij uw slaapklimaat te perfectioneren door te kiezen voor de ClimaBest Protector (€79,-). Mede dankzij het internet zijn wij in staat een webwinkel korting tot wel 60% aan te bieden. 
Afmeting in CM Energy+ Nasa Traagschuim matras
Actieprijs t/m 31-01-2018
Vergelijkbare winkelwaarde  Actieprijs t/m 31-01-2018
 
70 x 190 van €399 voor € 199,- € 1049,- bestellen
70 x 200 van €449 voor € 249,- € 1099,- bestellen
70 x 210 van €479 voor € 279,- € 1149,- bestellen
80 x 200 van €499 voor € 299,- € 1199,- bestellen
80 x 210 van €539 voor € 339,- € 1249,- bestellen
80 x 220 van €579 voor € 379,- € 1299,- bestellen
90 x 200 van €529 voor € 329,- € 1249,- bestellen
90 x 210 van €569 voor € 369,-  € 1299,- bestellen
90 x 220 van €609 voor € 409,- € 1349,- bestellen
100 x 200 van €559 voor € 359,- € 1299,- bestellen
100 x 210 van €599 voor € 399,- € 1349,- bestellen
100 x 220 van €639 voor € 439,- € 1399,- bestellen
120 x 200 van €799 voor € 399,- € 2099,- bestellen
140 x 200 van €899 voor € 499,- € 2199,- bestellen
160 x 200 van €999 voor € 599,- € 2399,- bestellen
160 x 210 van €1079 voor € 679,- € 2499,- bestellen
180 x 200 van €1059 voor € 659,- € 2499,- bestellen
180 x 210 van €1139 voor € 739,- € 2599,- bestellen

* De genoemde prijzen zijn geldig per 14 november 2016, in Euro's incl. bezorgkosten. De btw wordt volledig door The Select Comfort Company B.V. voor haar rekening genomen. Door het LivingComfort zorg- en actieplan koopt u btw vrij.
* Vooralsnog leveren wij geen andere maten dan hetgeen bovenstaand vermeld

 
ClimaBest Protector
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen