Geschikt voor elk type slaper

Vanaf het moment dat u gaat liggen, past het Energy+ matras en kussen zich nauwkeurig aan uw lichaamsvormen aan zonder dat er tegendruk waarneembaar is. Verantwoordelijk hiervoor is het hightech comfortmateriaal Vifit traagschuim. De NASA heeft voor haar ruimtevaartprogramma aan de basis gestaan van dit schuim materiaal. Daarom worden traagschuim matrassen ook wel NASA matrassen genoemd.

Om deze reden is het Energy+ matras voor vrijwel iedereen geschikt.

Buikslaper, zijslaper of rugslaper?

Er zijn ruwweg drie type slapers te onderscheiden, te weten de rugslaper, de zijslaper en de buikslaper.

De rugslaper maakt ongeveer 20% uit van alle slapers. Deze slaappositie kan worden gezien als de ideale ligging. In deze houding wordt uw lichaamsgewicht over een zo groot mogelijke oppervlakte verdeeld. De natuurlijke S-curve van de wervelkolom blijft zo intact.

70% van alle mensen zijn zijslapers. Oftewel het overgrote deel van de Nederlandse samenleving. De schouders en heupen vormen in deze houding de belangrijke drukpunten welke ontlast dienen te worden. Het Vifit traagschuim van het Energy+ matras zorgt bij zijslapers voor een optimaal aanpassing en conformiteit. Drukpunten op heupen en schouders worden zo voorkomen.

Bent u een buikslaper? Dan is het raadzaam om na te denken over uw slaaphouding. Eigenlijk zou u het buikslapen moeten afleren maar dat is niet altijd even makkelijk. Bij een buikslaper bestaat het gevaar van een holle rug. Ook kan de nek in een verkeerde draai komen te liggen. De kans op rug- en nekklachten zijn groter bij dit type slapers.

Matras passend bij uw gewicht

De unieke eigenschappen van het vifit foam in combinatie met al dan niet verstevigde pocketveren zorgen ervoor dat elk gewicht, van 40 tot 150 kilo, op het Energy+ matras kan plaats nemen.

Na afloop van uw bestelling vragen we altijd naar uw persoonlijke slaaphouding en lichaamsgewicht om zo het juiste Energy+ matras te selecteren.

Dus of u nu klein, groot, licht, zwaar, man, vrouw, jong of oud bent, het Energy+ programma biedt aan iedereen optimaal ligcomfort.

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen