Nasa technologie

Het Energy+ matras is ontwikkeld op basis van de Nasa technologie. Het hightech comfortschuim wordt met name toegepast in de gezondheidszorg door de drukverlagende en ondersteunende eigenschappen.

Het ontstaan van het Nasa matras

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa heeft aan de basis gestaan van het Visco-elastisch polyurethaanschuim. Dit schuim wordt in de volksmond aangeduid als 'Nasa-schuim'.

De Nasa zocht naar een extra stevig schuim voor in ruimtepakken: astronauten die gewichtloos ergens tegenaan botsen, hebben extra bescherming nodig. Door drukpunten op het lichaam uit te sluiten, verbetert het schuim in belangrijke mate het zitcomfort van de astronauten. Daarnaast biedt het schuim bescherming tegen drukverhogende G-krachten.

Nasa schuim voor u beschikbaar

Het schuim werd al snel toegepast in de medische matrassensector, met name voor de behandeling van doorligwonden (decubitus). Daarna is het product beschikbaar gekomen voor de consumentenmarkt. Het Nasa matras heeft de markt voor slaapsystemen compleet veranderd.

NASA traagschuim: Beste matras technologie.

Westeuropese consumenten hebben het NASA traagschuim matras tot beste matras technologie gekozen. Dit blijkt uit een representatief consumentenonderzoek gehouden in 2015 door de European Bedding Industry Association (EBIA).

In Engeland waar NASA traagschuim matrassen al langer op de markt zijn, geeft 44% van de consumenten aan een dergelijk matras als beste technology te waarderen. In de overige Westeuropese landen wijst inmiddels 25% van de consumenten het NASA traagschuim matras als beste technologische oplossing aan.

Unieke drukverlagende eigenschappen

Het effect van een Nasa matras is eenvoudig aan te tonen: zet een glas water of fruitsap aan de ene kant van je bed, en spring erop: het glas valt niet om, wat de drukverdeling aantoont. Een gewoon schuimmatras is opgebouwd uit achthoekige cellen. Bij een Nasa matras hebben deze cellen de vorm van een golfbal. Daardoor krijg je een effect zoals bij een ballenbad: als kinderen daarin springen, voelen ze niets omdat de impact van de sprong verspreid wordt over de hele bak.

Glas water testvideo: Drukverlagende effect Energy+ matras.

Serena Verbon, oprichter en blogger van BeautyLab, probeerde het drukverlagende effect van het Energy+ / MediActive matras uit.  

Temperatuurgevoelig

Opvallend ook is dat een Nasa matras temperatuurgevoelig is. Daardoor is hij bij nul graden nog zo hard als steen. Als de temperatuur stijgt, wordt het Nasa matras geleidelijk elastischer. Op lichaamstemperatuur bereikt het de perfecte visco-elasticiteit, waardoor het geleidelijk verend is.

Het Energy+ Nasa matras

Het Energy+ matras bevat o.a. als belangrijk werkzaam bestanddeel traagschuim ook wel slow foam of visco-elastisch foam genoemd. Dit materiaal heeft unieke drukverlagende en drukverdelende eigenschappen. Daardoor bieden de Energy+ matrassen een ongekend ligcomfort.

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen