Energy+ Vifit Traagschuim Matras

Vifit traagschuim is een revolutie in slaapcomfort. Een traagschuim matras voorzien van een toplaag van Vifit traagschuim verlicht en voorkomt rugpijn en heeft een anti-decubitus werking.

Het Energy+ traagschuim matras is standaard uitgerust met een vijf centimeter dikke Vifit traagschuim afdeklaag (visco-elastisch polyethyleen-urethaan) van zeer hoge kwaliteit (klasse A open celstructuur) en dichtheid SG 50 (50 kgs per m3).

Optie: BlueFlex Traagschuim UltraComfort


Het Energy+ traagschuim matras is optioneel uit te rusten met BlueFlex traagschuim UltraComfort. Dit traagschuim (50 kgs per m3) voegt de volgende voordelen toe:
UltraComfort traagschuim matras
 • Superieure drukverlaging. Zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning.
 • Ideale slaaptemperatuur. Verkoelend in de zomer en behaaglijk warm in de winter.
 • Maximaal ademend vermogen. 12 x betere luchtcirculatie dan standaard traagschuim.
 • Optimale afvoer van lichaamswarmte. Leidt tot een diepere slaap.

Voor een geringe meerprijs, € 49,95 voor een 1-persoonsmatras en € 99,90 voor een 2-persoonsmatras, wordt de toplaag van het Vifit traagschuim matras  van de standaard matraskern vervangen door het unieke BlueFlex UltraComfort traagschuim (ultracomfort visco-elastisch polyethyleen-urethaan). Dit schuim is momenteel de beste oplossing voor drukverlagende anti-decubitus matrassen.

Waarom BlueFlex UltraComfort Traagschuim?

 
  SG50
BlueFlex
UltraComfort
SG50
Vifit Traagschuim
A-kwaliteit traagschuim
met open celstructuur
Vinkje Vinkje
Past zich volledig aan de vorm
van het lichaam aan
Vinkje Vinkje
Uitstekende drukverlagende
eigenschappen
Plusje Plusje Plusje Plusje Plusje
Optimale ventilatie Plusje Plusje Plusje Plusje
Optimale
temperatuurregulatie
Plusje Plusje Plusje Plusje
 

Optimale ventilatie & temperatuurregulatie

Het BlueFlex UltraComfort zorgt ervoor dat u altijd slaapt in de ideale slaaptemperatuur. In de zomer verkoelend en behaaglijk warm in de winter. Dankzij het met geldeeltjes geïnjecteerde traagschuim is er sprake van een maximaal ademend vermogen. Ten opzichte van standaard traagschuim zorgt het BlueFlex UltraComfort traagschuim voor een 12x betere luchtcirculatie. Lichaamswarmte wordt optimaal afgevoerd. Dit alles leidend tot een diepere slaap.

Voorkomen van drukpunten

Drukpunten kunnen bij bedlegerige patiënten tot decubitus leiden. De doorligwonden die daarbij ontstaan zijn zeer pijnlijk en vaak moeilijk te genezen. Tegendruk op uw lichaam veroorzaakt door uw matras is onwenselijk. Bloedvaten en zenuwen kunnen hierdoor worden afgekneld. Elk gezond lichaam heeft een intelligent regelsysteem dat signalen afgeeft als bijvoorbeeld de druk op een bloedvat of een (arm)zenuw te lang aanhoudt. Hierdoor gaat u tijdens uw slaap bewegen, wat tot een onrustige nacht kan leiden.

Het Energy+ resultaat

Door het Energy+ traagschuim matras blijft uw natuurlijke lighouding bewaard. Het bekken zakt niet dieper weg in het matras. 's Nachts draait en keert u nog nauwelijks. Deze ideale situatie draagt sterk bij aan een rustige slaap. Door de drukverlagende eigenschappen kan het Energy+ traagschuim matras uitstekend ingezet worden ter voorkoming van decubitus.

Hoe werkt het Energy+ traagschuim matras?

Het unieke Energy+ traagschuim matras heeft een zogenaamd ‘traag geheugen’. Dit heeft als voordeel dat het matras bij belasting niet de oorspronkelijke vorm behoudt. Ook reageert het op uw lichaamstemperatuur. Hierdoor vormt het schuim zich volledig naar de contouren van uw lichaam. Men noemt dit ook wel NASA matrassen.

Geen drukpunten

Uw lichaamsgewicht wordt gelijkmatig over de oppervlakte van het traagschuim matras verdeeld. Dit voorkomt drukpunten op uw bloedvaten, zenuwbanen en rug- en nekwervels. Hierdoor ontstaat een preventieve anti-decubitus werking.

Maar toch moet u kunnen bewegen

Een belangrijk voordeel van een traagschuim matras is dat drukpunten op zenuwbanen en bloedvaten worden voorkomen. U beweegt daarom tijdens de slaap nog nauwelijks. Maar het goed kunnen bewegen op het traagschuim matras tijdens de slaap blijft belangrijk. Het kan altijd gebeuren dat bloedvaten of zenuwen toch te lang onder druk gaan staan.

Het Vifit traagschuim van Energy+ is daarom gemonteerd op een pocketvereninterieur. Het draaien en keren tijdens de nachtrust vindt daarom ongehinderd plaats.

Hoge kwaliteit gegarandeerd

Standaard is het Energy+ traagschuim matras uitgerust met een vijf centimeter dikke Vifit traagschuim afdeklaag (visco-elastisch polyethyleen-urethaan) van zeer hoge kwaliteit (klasse A open celstructuur) en dichtheid (50 kg per m3).

Tegen een geringe meerprijs van €49,95 kan de standaard afdeklaag worden vervangen door BlueFlex UltraComfort. 

Vifit Traagschuim: Getest op schadelijke stoffen

Okotex matrasAan het schuimstof en textiel van het Energy+ Vifit traagschuim is het Europese Ökotex label 100 toegekend. Dit betekent dat deze materialen geen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de consument. Het keurmerk garandeert tevens de zuivere ecologische eigenschappen van de genoemde materialen. Hoge eisen worden gesteld aan residuen van bestrijdingsmiddelen en formaldehyde in schuimstoffen en textiel.

Welk traagschuim matras moet u nu kopen?

Het traagschuim matras is populair. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf? Bedenk dat niet elk traagschuim matras hetzelfde is. Ze verschillen behoorlijk in opbouw, kwaliteit, veerkracht, hardheid, reactie op temperatuur en ook in levensduur.

Stel daarom de volgende vragen:

 • Kijk naar de kwaliteit van het traagschuim matras en vraag waar het vandaan komt.

 • Een matras van alleen traagschuim bestaat niet. Traagschuim dient als toplaag van het matras en wordt dus altijd geplaatst op een ondergrond. Deze ondergrond zorgt o.a. voor de juiste lichaamsondersteuning. Zie er op toe dat het traagschuim is gelijmd op een koudschuim onderplaat of gemonteerd op een meerzone pocketverenbasis. Deze basis materialen garanderen de beste ondersteuning en levensduur. Het bewegen (draaien en keren, in- en uitstappen) op dergelijke combinatiematrassen is ook beter verzorgd.

 • Kent het een open of gesloten celstructuur? Bij een open celstructuur is het traagschuim matras veel beter in staat te ventileren.

 • Vraag welke hardheid  (densiteit) er wordt gebruikt in het traagschuim matras en wat de opbouw precies is. Een densiteit van minimaal 50 kg is vaak al een goed matras. 

 • Stel specifieke vragen over het type traagschuim matras. Zoals:

  • Hoe lang wordt dit traagschuim matras al geproduceerd?

  • Wat voor reacties zijn er van klanten? (of het soepel is, hoe het slaapt, warm/koel, of het omdraaien nog makkelijk gaat).

  • Wordt het als hard of zacht ervaren?

  • Wat voor percentage komt er retour?

 • Een ander aspect is de garantie. Hoe werken de garantievoorwaarden op het traagschuim matras? Gelden aflopende garantietermijnen of een volledige garantie? Waar zit de garantie precies op? Alleen op de kern of op het complete traagschuim matras en wordt er soepel mee omgegevaan of moet je eventuele misstanden bewijzen?

 • De laatste vraag welke u dient te stellen is de duurzaamheid van het matras. Hoe lang gaat deze mee? En bent u verzekerd van 10 jaar ongestoord slaapgenot? Bekijk ook de video over de duurzaamheid van het Energy+ matras en hoe deze wordt getest.

De antwoorden op bovengestelde vragen voor het Energy+ traagschuim matras vindt u op onze website. Daarnaast treft u ook een vergelijkingspagina aan. Hierop vindt u een objectief vergelijk tussen diverse merken traagschuim matrassen. En natuulijk raden wij u aan onze klantbeoordelingen eens door te lezen.  

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen