Hardlopen als antidepressivum

Dat beweging goed voor je lichaam is, is algemeen bekend, maar als je weinig tijd hebt bieden zelfs sportscholen geen uitkomst. Hardlopen is dan de oplossing. Het kan altijd en overal.

Waarom hardlopen?

  • Je voelt je fitter

  • Hardlopen is een prima vetverbrander

  • Zeg maar dag tegen bierbuiken en ongewenste vetophopingen

  • Uitstekend middel om stress en depressieve gevoelens tegen te gaan

  • Meer zin in sex

  • Moment voor jezelf alleen

  • Je bent geen reistijd kwijt: de voordeur is je beginpad.

Interesse in hardlopen?

Bedenk dan wel eerst wat voor type je bent. Heb je veel discipline en ben je gemotiveerd, dan is het geen probleem zelfstandig te beginnen. Hoewel, het is natuurlijk nooit verkeerd onder professionele begeleiding te leren lopen. Begin in ieder geval niet meteen met het lopen van kilometers, maar bouw het langzaam op met behulp van een loopschema. Op het internet zijn verschillende loopschema's te vinden.

Lijkt het je moeilijk een begin te maken, dan is het niet onverstandig je aan te sluiten bij een runnersgroep. Je leert daar op een verantwoorde manier een loopconditie op te bouwen.

Materiaal

Goede loopschoenen. Erg belangrijk omdat echte loopschoenen voorzien zijn van een dempingsmechanisme. Dat is ter ontlasting van je knie- en heupgewrichten. Bij een hardloopspeciaalzaak adviseren ze naar aanleiding van je voetafwikkeling tijdens het hardlopen, zodat je altijd de juiste ondersteuning hebt tijdens het hardlopen.

Kleding

De kleding moet natuurlijk fijn zitten. Het is aan te raden dat de kleding is gemaakt van vochtdoorvoerend materiaal. Het lichaam mag niet te snel afkoelen. 

Hardlopen zonder blessures

Angst voor blessures of slijtende kniegewrichten veroorzaakt door hardlopen is niet nodig. Tenminste, als je de Pose-methode onder de knie krijgt. Hardlopen is een vaardigheid. Die kun je door oefening onder de knie krijgen.

De basis techniek van de Pose-methode in het kort

1. De loper staat op de bal van zijn voet, heeft gebogen benen en leunt een klein beetje naar voren.
2. Vanuit deze houding maakt het lichaam een voorwaartse beweging.
3. Het standbeen wordt omhoog getrokken onder de heup. Het andere been mag nu ontspannen en zal door de zwaartekracht vanzelf omlaag vallen.

Het klinkt heel eenvoudig, maar er zijn echt lessen voor nodig om de techniek op een juiste manier aan te leren. Informeer bij je sportschool of runnersgroep of zij een Pose-coach hebben.

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen