Energy+ Active Living. Hoe fit bent u eigenlijk?

Steeds meer onderzoeken bevestigen het: hoe beter uw conditie is en hoe kleiner uw buikomvang hoe lager de kans is op diabetes, hart- en vaatziekten en voortijdig overlijden.

Start vandaag nog

Wat houd u nog tegen om vandaag te beginnen met het verbeteren van uw conditie, afvallen en meer bewegen. Het is heel eenvoudig. Je hoeft u alleen maar te houden aan de 10 Energy+ Active Living Spelregels.

Wat is Active Living?

Active Living is een gezonde en actieve levensstijl dat er voor zorgt dat u meer energie krijgt om de dingen te kunnen doen en te blijven doen. Gezonde voeding, meer bewegen en minder stress! Natuurlijk weet u dat al lang! Maar doet uhet ook?

De spelregels

1. Eet de juiste hoeveelheid calorieën. Zowel te veel als te weinig calorieën eten zorgt er voor dat je aankomt. Vrouwen hebben minimaal 1400 calorieën per dag nodig en mannen minimaal 1600 calorieën. Minder calorieën per dag eten werkt averechts en veroorzaakt het bekende jo-jo effect. Tip: Verzamel in een map lekkere gezonde recepten met de juiste hoeveelheid calorieën.

2. Verbruik meer calorieën. Alle beetjes helpen. Neem de trap in plaats van de lift, sluit je aan bij een sportclub of bezoek regelmatig een fitnesscentrum. Geld hoeft geen probleem te zijn, want wandelen is gratis. Maar ook leeftijd of een lichamelijk gebrek mag geen excuus zijn. Vrijwel iedereen kan bewegen.

3. Eet gevarieerd en voldoende fruit en groente. Een voedingsmiddel bevat nooit alle beschermende vitamines en mineralen, die we nodig hebben. Tip: Een groentemix of slamix zorgt er voor dat u meer groente eet dan wanneer u een soort hebt.

4. Eet vaker vis. Vooral vette vis bevat beschermende stoffen zoals Omega-3 vetzuren. Tip: Eet minimaal 2 maal per week vis.

5. Drink minder alcohol. Een glas wijn of bier op zijn tijd kan natuurlijk geen kwaad. Maar te veel alcoholische drankjes per dag werkt averechts soms zelfs desastreus uit op onze gezondheid waaronder nier- en hersenschade.

6. Neem tijd voor ontspanning. Ga lekker wandelen in het bos of gewoon even lekker niets doen. Het is belangrijk elke dag even een break te nemen.

7. Laat minimaal elk kwartaal een fittest afnemen bij het fitnesscentrum of de fysiotherapeut. Dan ziet u of u voor of achteruit gaat. Overgewicht ontstaat ook niet in een keer. Dat gebeurt geleidelijk.

8. Voedt niet alleen je lichaam maar ook je geest met gezonde dingen. Lees artikelen en boeken over fitness en gezondheid.

9. Stop met roken. Iedereen weet dat roken dodelijk is. Er is geen excuus om het goed te praten. Roken onttrekt zuurstof aan je lijf, geeft u minder energie, verhoogt de kans op longkanker en vraag het maar aan uw nietrokende partner of kinderen: het stinkt echt.

10. Denk positief. Leef met een glimlach, zoek het positieve in alles, maak u niet onnodig druk. Geef anderen en uzelf vaker een compliment

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen