Een schoonmaakbeurt voor je lichaam: ontgiften

 

Door chemicaliën in ons voedsel en schadelijke stoffen in de lucht hopen afvalstoffen zich op in ons lichaam. Dat kan leiden tot ziekten als huidaandoeningen, lever- en nierfunctiestoornissen en darmklachten.

Het is daarom geen luxe je lichaam zo nu en dan eens grondig te reinigen zodat het zich kan ontdoen van schadelijke stoffen. Het maakt je lichaam niet alleen weerbaarder voor ziektes, het zorgt er ook voor dat je “lekkerder in je vel”komt te zitten. Bovendien is het de ideale oplossing om in een korte tijd een aantal kilo’s kwijt te raken

Citroensapkuur

Een van de populairste manieren om te ontgiften is citroenvasten. Een week eet en drink je niets. Je neemt alleen citroensap, gemengd met ahornsiroop en cayennepeper. Op die manier krijgt het lichaam de kans zich te reinigen en kan het spijsverteringskanaal zich herstellen. De darmen worden schoongespoeld en het lichaam wordt ontdaan van slakken. (afvalstoffen die zijn opgeslagen in vetweefsel en organen) Het is belangrijk om naast het citroensap minstens 2 liter water per dag te drinken.

Detoxdieet

Vergeleken met andere ontgiftingsmethoden hoef je bij dit dieet slechts een dag te vasten. Je drinkt dan alleen een mengsel op basi van cranberrysap. Het vergt wel een voorbereiding van zeven dagen waarin zaken als suiker, alcohol, koffie, geraffineerde koolhydraten en overrijp fruit vermeden moeten worden. Ook wordt aangeraden om met name veel rauwe groenten te eten en voedingssupplementen te slikken.

Groene dieet

Dit is een van de eenvoudigste methode om te ontgiften, omdat je zeven dagen lang niets anders eet dan groene groenten en fruit. Denk hierbij aan salades, soepen, gestoomde groenten en groene olijven. Door dit dieet te volgen, neemt je lichaam meer zuurstof op en voel je je fitter. Bovendien worden afvalstoffen op deze manier uit het lichaam afgevoerd.

Maagdarmsparend dieet

Bij deze afslank- en ontgiftingsmethode is het de bedoeling dat er vijf tot zes keer per dag lichte maaltijden worden genuttigd. De maag kan het voedsel op deze manier beter verwerken. Daarbij is het belangrijk om rustig en matig te eten. Wat gemeden moet worden: koffie, geraffineerde suikers, alcohol, sterke thee, chocola en sterk gekruide gerechten.

Sapvasten

Een tot anderhalve week lang drink je ongeveer twee liter vocht per dag, waarvan één liter sap. Fruit en groenten eigenhandig persen is de beste manier om sap te maken, omdat op die manier de meeste vitaminen behouden blijven (mits je het meteen na persen opdrinkt). Na de zeven dagen bouw je de kuur langzaam af door in drie dagen steeds meer ingrediënten als biogarde, eiwit, volle melk, havervlokken of honing toe te voegen.

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen