Auping matras

U bevindt zich op de website van Energy+ traagschuim matrassen. Onderstaand treft u informatie aan over de matrassen van het merk Auping. Let op! Onze onderneming verkoopt geen producten van Auping.

Inleiding over Auping

Auping is wellicht het meest bekende matrassenmerk in Nederland. Het bedrijf stamt uit de 19e eeuw en mag het predicaat Koninklijk voeren. Auping werkt nauw samen met wetenschappers en ontwerpers om tot de beste producten te komen. Grote bekendheid heeft de onderneming verworven met de spiraalbodem en het bedmodel Auronde. Dit bed is uitgegroeid tot een klassieker waarvan al meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

De spiraalbodem is dwarsgespannen waardoor een lange levensduur wordt gecreëerd. De bodem is met vrijwel elke type matras te combineren. Het voordeel van de spiraalbodem is het grote ventilatievermogen.

De matrassenlijn wordt door TNO op regelmatige basis gecontroleerd op mechanische veroudering. De resultaten van deze tests publiceert Auping niet.

Het assortiment matrassen is gebaseerd op Active Ventilatie Support. Op deze manier zorgt Auping er voor dat haar matrassen optimaal ventileren. De basis van het Auping matras bestaat uit pocketveren. De bovenste comfortlaag varieert hierbij in materiaalkeuze.

De collectie is opgebouwd uit 7 matrassen, te weten:

Auping AVS Vivo

Auping Vivo AVS is een DPPS (Dynamic Progressive Pocket Spring) pocketvering matras. De Vivo wordt geleverd in 3 hardheden, namelijk soepel, medium en stevig. De comfortlaag is van geperforeerd talalay latex. Het speciaal ontworpen schouderstuk van de Vivo zorgt voor extra ondersteuning en gemakkelijk draaien van de schouders. Het matras is in 5 zones ingedeeld. De hoogte van het matras is 24 cm. Bij deze matras kunt u kiezen uit een tijk van breisel (cool/wasbaar) of een velourstijk (warm/chemisch reinigen). De tijkstoffen zijn vrij van schadelijke stoffen. Als extra optie kan het matras worden voorzien van een klimaatregelaar. Deze regelaar verwarmt het lichaam en de voeten afzonderlijk van elkaar.

Auping AVS Maestro

De Auping Maestro AVS pocketvering matras wordt uitgevoerd in 3 comfortklasses, soepel, medium en stevig. De toplaag is van geperforeerd talalay latex. De matraskern is in 5 zones ingedeeld. De hoogte van het matras is 22 cm. Net als bij de Vivo kan bij deze matras worden gekozen uit een tijk van breisel (cool/wasbaar) of een velourstijk (warm/ chemisch reingbaar). De tijkstof is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. De tweepersoons uitvoering heeft 1 kern of 2 losse kernen. Bij een matras met twee kernen kunt u individueel de stevigheid van uw voorkeur kiezen. De tweepersoons matras kan dus een soepele en stevige helft hebben.

Auping AVS Cresto

De Auping AVS Cresto is leverbaar met een warme velours tijk (warm/chemisch reinigbaar) of een gebreide tijk die cool/wasbaar is. De Cresto is 20 cm hoog en heeft 3 pocketvering comfortzones. Het materiaal van de comfortlaag is Ecocel HR schuim. Het matras is leverbaar in 3 hardheden, namelijk soepel, medium en stevig. Net als bij de Maestro kan de tweepersoonsmatras van verschillende hardheden naast elkaar worden voorzien.

Auping AVS Adagio

De Auping AVS Adagio verschilt ten opzichte van de Cresto op basis van de matrashoes. De Adagio matras wordt namelijk geleverd met een gebreide tijk. De kern bestaat uit DPPS pocketveren. Deze veer is uniek van vorm en zorgt daardoor voor een optimale lichaamsondersteuning. De toplaag bestaat uit een eco cel HR schuim.

Auping AVS Inizio

Het betreft hier een pocketvering matras met een gebreide tijk. De pocketvering is opgebouwd uit DPPS pocketveren. Het matras wordt aangeboden in 2 hardheden, te weten soepel en hard. Bij een 2-persoonsmatras kan het matras worden geleverd met 1 soepele kern en 1 harde kern. De stevigheid per matrashelft kan dus naar wens variëren.

AVS Vivo Visco

Het betreft een zeer comfortabele matras uit de Auping mattrassenlijn. De Vivo Visco AVS is een DPPS pocketvering matras voorzien van een Talalay natuur latex comfortlaag. Het matras is opgebouwd uit 5 zones. De Vivo pocket is leverbaar in 3 comfortklassen, soepel,medium en stevig. Het matras is 24 cm hoog en wordt geleverd met een 3D gebreide tijk. De openstructuur van het breisel zorgt voor optimale ventilatie.

AVS Cresto Visco

De Auping AVS Visco Cresto is een DPPS pocketvering matras voorzien van een toplaag van visco-elastisch schuim. Het resultaat hiervan is dat U niet te ver weg zakt in de matras en u toch een weldadige ondersteuning krijgt. De matraskern bestaat uit 3 zones. De tijk kan in 2 soorten besteld worden. Een tijk van velours die warm en chemisch te reinigen is of een gebreide tijk die cool/wasbaar is. De tijk is afneembaar en wasbaar tot 60 graden. De Cresto is 21 cm hoog en heeft 3 comfortzones.

Prijzen

Gezien het relatief brede assortiment ( 7 uitvoeringen) lopen de adviesprijzen nogal uiteen. In de maat 80 x 200 cm wordt de Inizio geadviseerd voor € 530,-. Terwijl de Vivo inclusief ingebouwde verwarming uitkomt op een adviesprijs van € 1.835,- voor dezelfde maat. Het traagschuim matras Cresto Visco kent een vrijblijvende adviesprijs van € 1.040,- per matras in de maat 80 x 200 cm.

Levensduur

Auping publiceert geen resultaten van mechanische duurtesten. Over de levensduur van de producten zijn geen harde cijfers bekend.

Verkooppunten

Auping matrassen worden uitsluitend verkocht via de vakhandel.

matrassen199

 
 

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!

Het uitzoeken van een nieuw matras roept veel vragen op. Bij het matrassen vergelijken komen veel vragen naar voren. Is er een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat vinden anderen van het matras en kan ik het matras uitproberen?

 
  Energy+ Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion VI
Auping Maestro
Visco
Testmogelijkheid
thuis
14 dagen vrijbljvend uitproberen
van matras
lattenbodems, dekbedden en
kussens. Dan pas
definitief beslissen. Mocht uw persoonlijke situatie of slaapvoorkeur na deze periode veranderen dan heeft u vanzelfsprekend recht op nog eens 12 maanden gratis omruilen
Bij verschillende
dealers van Tempur
bestaat deze
mogelijkheid
Tot 90 dagen
omruilgarantie
Tot 30 dagen omruilgarantie
Prijs per matras
o.b.v. 80x200 cm
Actieprijs € 399,-
Geldig t/m 31-03-2018
Adviesprijs
€ 1.548
Adviesprijs
€ 1.449
Adviesprijs
€ 1.395
Bezorg- en/of
ophaalkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Moment van Betaling Achteraf betalen, als u
besluit de bestelling na 14 dagen vrijblijvend uitproberen te behouden.
Bij aflevering Bij aflevering Bij aflevering
Garantie 10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving. Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie. 10 jaar op de kern,
waarvan 5 jaar
volledig en 5 jaar
afbouwend, 3 jaar
volledig op de hoes
2 jaar standaard garantie. Na registratie totaal 5 jaar, waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar geldt een afschrijving
Hoogte matras 23 cm 22 cm 26 cm 22 cm
Matraskern Toplaag van 5 cm Vifit traagschuim, gemonteerd op 5-zone kern van 13 cm dynamische pocketveren van gehard staal en 4 cm bodem van duurzaam polyetherschuim  Toplaag van 5 cm TCMschuim + ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm duurzame en ondersteunende kern Toplaag van 8 cm visco elastisch schuim, tussenlaag 5 cm HR schuim, gemonteerd op 7-zone pocketvering    Toplaag van Visco Talalay latex, gemonteerd op een kern van DPPS pocketveren
Anti-allergisch

Ja
Anti-allergisch matras
door Optie
Climabest Protector

De Tempur-hoezen
zijn behandeld tegen
huismijt en zijn
hypoallergeen
Ja, tijk en kern zijn volledig anti-bacterieel Ja
Vochtregulatie en
ventilatiesysteem
Pro Active
hygiënesysteem
Tempur Climate Material M Line soft en fresh
systeem
Open schuim structuur en opengewerkte zijstroken 
Lid van belangen
organisatie
thuiswinkel Nee Nee Nee
Officieel kwaliteit
keurmerk
TNO Productlabel en
Oekotex 100
(milieuwaarborg)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
Consumenten
beoordelingen Trustpilot
8,7
trustpilot1443
Nee Nee Nee
Levensduurscore
Consumentenbond

Testoordeel: 9,4

consumentenbond

Testoordeel: Niet getest Testoordeel: 7,7 Testoordeel: 7,7
 
 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen