Hästens

U bevindt zich op de website van Energy+ traagschuim matrassen. Onderstaand treft u informatie aan over de matrassen van het merk Hästens. Let op! Onze onderneming verkoopt geen producten van Hästens.

Inleiding over Hästens

Hästens wordt al 5 generaties lang door dezelfde Zweedse familie geleid. De onderneming was van oorsprong een zadelmakerij. Pas na enkele generaties van zadelmakers, begon de firma op grote schaal bedden en matrassen te produceren. Uitgangspunt daarbij was dat de producten van het allerhoogste niveau dienden te zijn. De bedden van Hästens worden met de hand gemaakt. De materialen zijn zuiver natuurlijk. Geen enkele vorm van kunststof, polyurethaan, of ander synthetisch materiaal wordt in de bedden verwerkt.

Wat maakt Hästens zo bijzonder?

  • Het handwerk
    De bedden en matrassen worden ambachtelijk gemaakt. Het gedegen handwerk en de aandacht voor details zijn overal terug te vinden in de producten. Bedden en dekmatrassen worden met de hand, stap voor stap, van natuurlijke materialen gemaakt. Een machine komt in het productieproces niet voor.

  • De natuurlijke materialen
    Hästens gebruikt alleen natuurlijke materialen voor haar slaapsystemen. De vulling van de bedden en matrassen wordt gevormd door katoen, vlasvezel, zuivere wol en paardenhaar. Deze ademende materialen worden laag voor laag handmatig aangebracht.  De bedframes worden gemaakt van massief Zweeds grenen. De veren in een Hästens worden gefabriceerd van Zweeds staal van de kwaliteit van pianosnaren. De stoffen worden op een milieuverantwoorde manier geweven en geverfd.

  • Kwaliteit die lang meegaat
    De onderneming heeft een lange traditie in het bouwen van duurzame bedden. Het uitgangspunt van Hästens is dat u over 25 jaar nog even comfortabel ligt als op het moment dat u voor het eerst in uw bed plaatsneemt. De levensduur wordt getest door mechanische duurtesten waarbij een gewicht van 1400 Newton 30.000 keer over het bed heen en weer rolt. De randen worden getest door middel van stempelindrukken: 5000 keer met een gewicht van 1000 Newton. De sluitvastheid van de stoffen wordt middels een Martindale test bepaald op basis van 27.000 toeren. Alle testen worden uitgevoerd conform de algemeen aanvaarde SIS-norm.  De resultaten van deze testen worden overigens niet gepubliceerd..

Garanties

Alle Hästens bedden zijn gemaakt om wel 30 jaar mee te gaan, zo schrijft de fabriek. De producten moeten na 25 jaar nog even aangenaam aanvoelen als tijdens de eerste nacht. De onderneming geeft 25 jaar schriftelijke garantie op veer- en framebreuk.

Hästens matras assortiment

Het gehele Hästens assortiment bestaat uit 15 verschillende bedden. Een 4-tal bedden hebben wij voor u geselecteerd.

Opvallend is dat de bedden niet in zones zijn ingedeeld, waarbij dus veren van verschillende hardheden worden ingezet. De overweging van de onderneming is dat het onmogelijk is de zones zo in te delen dat het lichaam steeds optimaal comfort geniet.

Hästens Superia

De Superia is een tweedelige boxspring: bed en dekmatras. Het bed onderscheidt zich door de grotere hoogte.  De kern van het bed wordt gevormd door een individueel verend veersysteem. De Superia wordt geleverd in een rechthoekig of rond model. U kunt kiezen uit een soepele, medium of stevige vering. De standaardkleur is ruitenblauw. De mogelijkheid bestaat uit andere kleuren te kiezen.

Hästens Continental

Dit betreft een slaapsysteem van het zogenaamde continentale type. Het bed is opgebouwd uit een dik verend ondergedeelte (het onderstel), vervolgens nog een dik verend matras (het tussenmatras) en helemaal bovenop een dekmatras. Het bed wordt in 3 hardheden geleverd waarbij de mogelijkheid wordt geboden een extra stevig systeem te bestellen. De standaardkleur is ruitenblauw. De mogelijkheid bestaat uit andere kleuren te kiezen.

Hästens Adjustable

Met de afstandsbediening kan het hoofd- en voeteneinde traploos worden ingesteld. Daarnaast is standaard een massagesysteem ingebouwd. De Adjustable is dus een verstelbaar bed dat 3-delig is opgebouwd: onderstel, tussenmatras en dekmatras. Het bed wordt in 3 hardheden geleverd waarbij de mogelijkheid wordt geboden een extra stevig systeem te bestellen. De standaardkleur is ruitenblauw. De mogelijkheid bestaat uit andere kleuren te kiezen.

Hästens Citation

Dit is het meest exclusive verstelbare bed uit de collectie. Ook dit bed is opgebouwd uit 3 delen: onderstel, tussenmatras en dekmatras. Het bed is traploos verstelbaar met massage. Het systeem is voorzien van 3 voorgeprogrammeerde instellingen en 3 vooraf ingestelde stappen voor massage.  Er kan gekozen worden uit een sopel, medium of stevig geveerd bed. Het dekmatras is gewatteerd of opgebouwd uit paardenhaar

Prijzen

De  bedden van Hästens bevinden zich aan de bovenkant van de markt. In de afmeting 180 x 210 inclusief dekmatras doen de volgende cataloguswaarden opgang. Superia € 7.738,-, Excelsior € 13.358, Comfortabel € 10.850,- en Adjustabel € 14.780,-.  Het behoeft geen nadere uitleg dat deze prijzen niet bij elke portemonnee passen.

Verkooppunten

De bedden worden uitsluitend via geselecteerde dealers verkocht.

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen