M Line matras

U bevindt zich op de website van Energy+ traagschuim matrassen. Onderstaand treft u informatie aan over de matrassen van het merk M Line. Let op! Onze onderneming verkoopt geen producten van M Line.

Inleiding over het M Line matras assortiment

Het merk M Line behoort toe aan The Dutch Bedding Company B.V.(DBC). Dit bedrijf maakt onderdeel uit van de Nederlandse Beter Bed Holding. DBC streeft er naar om samen met onafhankelijke deskundigen onderscheidende matrassen en bedbodems op de markt te brengen. De matrassen vinden hun oorsprong in traagsschuim. Het assortiment kenmerkt zich door toepassing van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast wordt veel aandacht geschonken aan het design van de producten. De duurzaamheid van het assortiment wordt mede gewaarborgd door onafhankelijke instituten waaronder TNO.

De opbouw van de M Line matrassen is onderscheidend. Het hart van het assortiment wordt gevormd door traagschuim. Dit materiaal, dat zijn oorsprong vindt bij de ruimtevaartorganisatie Nasa, past zich naadloos aan de lichaamsvormen van de slaper aan. De M Line matrassen zorgen tijdens de slaap voor een onbelemmerde bloedsomloop. Daarnaast ontlasten de matrassen de zenuwbanen en spieren. Deze situatie draagt bij aan een ontspannen nachtrust.

De M Line matrassen onderscheiden zich door de volgende zaken:

 • Naadloze aanpassing aan de vormen van het lichaam

 • Drukpunten op het lichaam worden sterk gereduceerd

 • Diverse zones afgestemd op de opbouw van het lichaam

 • Uitstekende vochtregulerende eigenschappen

 • Ani-allergie werking tegen de huisstofmijt

 • Bacterie- en schimmel werende materialen

M Line maakt voor haar matrassen gebruik van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van slapen. Daarnaast verminderen de matrassen de kans op doorliggen en dragen ze bij aan de reductie van nek- en rugklachten. Vandaar dat zorgcentra, ziekenhuizen en fysiotherapeuten de M Line producten toepassen.

Hoe is het assortiment van M Line matrassen opgebouwd?

M Line biedt een 6-tal matrassen aan. Te weten:

 • Slow Motion II-matras. Dit matras bestaat uit een 10 cms HR schuim basis, waarop 8 cm traagschuim is gemonteerd. Het matras is opgedeeld in 5 zones. Het traagschuim is van een open celstructuur en voorzien van luchtkanalen. Dit draagt bij aan een juiste vochtregulatie. De soft-fresh matrashoes draagt bij aan de bedhygiënische en antiallergische eigenschappen. De tijk is afritsbaar. Het matras is 18 cm hoog. Over de kwaliteit, samenstelling en dichtheid van het toegepaste traag- en HR schuim in het Slow Motion ll-matras publiceert M Line geen gegevens.

 • Slow Motion III-matras. Dit matras is in de basis gelijk aan het Slow Motion II matras. Het verschil zit in de toepassing van zogenaamde schokbrekers waardoor het bewegen op het matras wordt vergemakkelijkt. Daarnaast is het matras voorzien van extra ondersteuning voor de onderrug. Het matras is ingedeeld in 7-zones. De hoogte van het matras is 18 cm. M Line stelt dat het traagschuim extra duurzaam is. Over dit thema wordt geen nadere onderbouwing gepubliceerd.

 • Slow Motion IV Tender Touch matras. Dit matras ken een 7-zone pocketvering basis van 7 cm voorzien van een HR-schuim laag van 5 cm. Hierop is een 8 cm hoge traagschuim laag aangebracht. Het matras is in totaal 22 cms hoog. Het matras is voorzien van De afritsbare Soft & Fresh tijk maakt het matras compleet.

 • Slow Motion IV matras. In dit matras komen de diverse onderscheidende elementen van de bovengenoemde M Line matrassen samen. De 7-zone pocketvering basis wordt gecombineerd met schokbrekers en extra lendenondersteuning. De toplaag van het matras bestaat uit 8 Cm dik traagschuim. Het matras is 22 cm hoog en voorzien van een afritsbare Soft & Fresh tijk.

 • Slow Motion V-matras. Dit matras is 24 centimeter hoog en is voorzien van een toplaag dat zich extra soepel vormt naar de vormen van het lichaam. De onderliggende pocketveren met 7 comfortzones zorgen voor een extra ondersteuning. Bovendien stimuleren deze pocketveren in combinatie met de nieuwe ventilerende matrashoes de ventilatie en afvoer van lichaamsvocht. Daarnaast beschikt het matras over een permanente antibacteriële status van de kern en de hoes. Het bewegen op het matras is gemakkelijk. De matrashoes is voorzien van een onzichtbare rits en kan worden gewassen.

 • Slow Motion VI-matras. Het Slow Motion VI-matras kent een dikte van 24 cm en heeft een duurzame toplaag visco elastisch materiaal. In dit matras zijn de gepatenteerde schokdempers afgestemd op de onderliggende pocketveren met 7 comfortzones. De lichaamscontouren worden hierdoor nauwlettend gevolgd en optimaal ondersteund. De ventilerende matrashoes zorgt voor optimale ventilatie en afvoer van lichaamsvocht. Het matras beschikt onder andere over een permanente anti-bacteriële status van de kern en de hoes.

Hoe werkt het M Line matras?

De M Line matrassen zijn allen voorzien van een traagschuim toplaag. Als dit materiaal wordt ingedrukt, dan heeft het schuim niet de eigenschap direct weer omhoog te komen. Met andere woorden, er vindt geen tegendruk op het lichaam plaats. De drukverlagende eigenschappen van de M Line matrassen zorgen er dus voor dat uw lichaam in een ontspannen en natuurlijke houding blijft tijdens de slaap.

Een andere unieke eigenschap van het M Line matras is dat het materiaal op lichaamstemperatuur reageert. De huidtemperatuur van een mens bedraagt 28 tot 29 graden Celsius. Onder invloed van deze temperatuur wordt het traagschuim zachter. Dit voordeel is met name van belang voor lichaamsdelen die uitsteken, zoals de schouders, de heupen, de hielen enz.. De Slow Motion III en IV matrassen zijn voorzien van schokbrekers en/of pocketveren. Het draaien en keren, als ook het in- en uitstappen wordt hierdoor vergemakkelijkt. De matrassen zijn voorzien van een 5 of 7 zone indeling voor een optimale ondersteuning van het lichaam.

Wat zijn de voordelen van het M Line matras?

 • Nek- en rugklachten worden verminderd

 • Het M Line matras leidt tot een verbetering van de bloedcirculatie

 • Op het matras zal de slaper minder bewegen, wat tot een betere slaapkwaliteit kan leiden

 • Correcte ondersteuning van het lichaam

 • Uitstekende bedhygiëne: Optimale vochtregulatie, antischimmel en antibacteriële werking

 • In de medisch zorg wordt het M Line matras ingezet ter voorkoming of genezing van decubitus patiënten. Dit zijn patiënten die doorligwonden hebben

Wat zijn de nadelen van het M Line matras?

 • De densiteit van het traagschuim zorgt er voor dat de sensatie van het zwevend slapen minder tot zijn recht komt. Maar als de slaper aan dit gevoel geen waarde hecht, dan is spraken van een zich snel aanpassend matras.

Prijzen

Het Slow Motion II matras kent een aanbevolen verkoopprijs van € 839,- in een 80 x 200 cm uitvoering. Deze prijs voor het Slow Motion III matras in dezelfde maat is vastgesteld op € 1039,- Voor het Slow Motion IV Tender Touch matras geldt een aanbevolen verkoopprijs van € 1139,- in de maat 80 x 200 cm. Het Slow Motion IV matras wordt aangeboden tegen van een aanbevolen verkoopprijs van € 1239,- in genoemde maat. De prijzen van het Slow Motion V en VI matras in de maat 80 x 200 cm zijn € 1149,- respectievelijk € 1249,-.

Levensduur

M Line publiceert geen resultaten van mechanische duurtesten. Over de levensduur van de producten zijn geen harde cijfers bekend.

Verkooppunten

De matrassen worden uitsluitend verkocht via de vakhandel.

matrassen199

 
 

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!

Het uitzoeken van een nieuw matras roept veel vragen op. Bij het matrassen vergelijken komen veel vragen naar voren. Is er een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat vinden anderen van het matras en kan ik het matras uitproberen?

 
  Energy+ Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion VI
Auping Maestro
Visco
Testmogelijkheid
thuis
14 dagen vrijbljvend uitproberen
van matras
lattenbodems, dekbedden en
kussens. Dan pas
definitief beslissen. Mocht uw persoonlijke situatie of slaapvoorkeur na deze periode veranderen dan heeft u vanzelfsprekend recht op nog eens 12 maanden gratis omruilen
Bij verschillende
dealers van Tempur
bestaat deze
mogelijkheid
Tot 90 dagen
omruilgarantie
Tot 30 dagen omruilgarantie
Prijs per matras
o.b.v. 80x200 cm
Actieprijs € 399,-
Geldig t/m 31-03-2018
Adviesprijs
€ 1.548
Adviesprijs
€ 1.449
Adviesprijs
€ 1.395
Bezorg- en/of
ophaalkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Moment van Betaling Achteraf betalen, als u
besluit de bestelling na 14 dagen vrijblijvend uitproberen te behouden.
Bij aflevering Bij aflevering Bij aflevering
Garantie 10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving. Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie. 10 jaar op de kern,
waarvan 5 jaar
volledig en 5 jaar
afbouwend, 3 jaar
volledig op de hoes
2 jaar standaard garantie. Na registratie totaal 5 jaar, waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar geldt een afschrijving
Hoogte matras 23 cm 22 cm 26 cm 22 cm
Matraskern Toplaag van 5 cm Vifit traagschuim, gemonteerd op 5-zone kern van 13 cm dynamische pocketveren van gehard staal en 4 cm bodem van duurzaam polyetherschuim  Toplaag van 5 cm TCMschuim + ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm duurzame en ondersteunende kern Toplaag van 8 cm visco elastisch schuim, tussenlaag 5 cm HR schuim, gemonteerd op 7-zone pocketvering    Toplaag van Visco Talalay latex, gemonteerd op een kern van DPPS pocketveren
Anti-allergisch

Ja
Anti-allergisch matras
door Optie
Climabest Protector

De Tempur-hoezen
zijn behandeld tegen
huismijt en zijn
hypoallergeen
Ja, tijk en kern zijn volledig anti-bacterieel Ja
Vochtregulatie en
ventilatiesysteem
Pro Active
hygiënesysteem
Tempur Climate Material M Line soft en fresh
systeem
Open schuim structuur en opengewerkte zijstroken 
Lid van belangen
organisatie
thuiswinkel Nee Nee Nee
Officieel kwaliteit
keurmerk
TNO Productlabel en
Oekotex 100
(milieuwaarborg)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
Consumenten
beoordelingen Trustpilot
8,7
trustpilot1443 beoordelingen
Nee Nee Nee
Levensduurscore
Consumentenbond

Testoordeel: 9,4

Testoordeel: Niet getest Testoordeel: 7,7 Testoordeel: 7,7
 
 

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen