Latex matras

De basis grondstof van een latex matras is rubber. Het materiaal is rekbaar en veerkrachtig. Latex matrassen worden vervaardigd uit synthetische rubber of natuurrubber. Vaak betreft het een combinatie.

latex matrasDe veerkracht van natuurlatex is groter dan die van synthetische latex. Latex matrassen kenmerken zich door een slechte luchtdoorlaatbaarheid omdat rubber niet ademt. Talalay latex kent wel een open celstructuur waardoor het materiaal goed vocht kan opnemen en weer afstaan.

De hoogte van het latex matras dient minimaal 15 centimeter te zijn. Ook de dichtheid van het materiaal speelt een belangrijke rol. Hoe hoger deze is, hoe harder het aanvoelt.

(Verstelbare) bedbodem

Door de bijzonder goede elasticiteit van het materiaal is een latex matras uitermate geschikt om op een verstelbare bedbodem te worden geplaatst. Geschikte bedbodems zijn spiraalbodem, lattenbodem en schotelbodem. Het wordt afgeraden een latex matras op een vlavrobodem te plaatsen.

Ligcomfort van het latex matras

Een latex matras ligt uiterst plezierig. Het ligcomfort is uitstekend. De veerkrachtige en soepele eigenschappen van het materiaal zijn hiervoor verantwoordelijk. Bij een lichte belasting geeft het latex materiaal goed mee.

Gewone latex heeft geen open celstructuur. De ventilerende eigenschappen zijn daardoor slecht. Hierdoor ontstaan vaak een warm en broeierig slaapklimaat. Uit dit gezichtspunt is talalay latex een beter basismateriaal voor het vervaardigen van een matras.

Lichaamsondersteuning

Een latex matras past zich uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Bij een zwaardere belasting biedt het latex matras juist voldoende tegendruk en dus steun.

Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend. Over het algemeen mag worden gezegd dat de conformiteit van een latex matras hoog is.

Bedhygiëne

Alleen talalay latex matrassen beschikken over goede tot zeer goede ventilatie-eigenschappen. De open celstructuur is hiervoor verantwoordelijk. Vochtophoping in het matras wordt hierdoor voorkomen. Standaard latex matrassen worden vaak voorzien van ventilatiekanalen.

Levensduur

Afhankelijk van de samenstelling en dikte van het latex, gaat het standaard materiaal ongeveer 7 jaar mee. Dat is relatief kort. Talalay latex matrassen gaan doorgaans langer mee. Zij kennen gemiddeld een levensduur van 10 jaar.

Prijs van een latex matras

Een latex matras van goede kwaliteit treft u meestal in de gemiddelde tot hogere prijsklassen aan.

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen