Luchtgeveerde matras

Net als bij een waterbed bestaat de kern van het luchtgeveerde matras uit een vinyl zak. Deze zak wordt met lucht gevuld. De luchtkern wordt omsloten door latex of koudschuim. Het luchtgeveerde matras is traploos instelbaar waardoor de hardheid naar eigen wens kan worden ingevuld.

Het grote voordeel van het luchtgeveerde matras is dat een goede en gelijkmatige ondersteuning van het lichaam wordt verkregen. Drukpunten worden daarbij voorkomen.

(Verstelbare) bedbodem

Een luchtgeveerd matras kan op elke bedbodem worden geplaatst.

Ligcomfort van een luchtgeveerde matras

Het ligcomfort is uitstekend. De lucht vormt zich volledig naar de contouren van het lichaam. Een nadeel is dat de luchtdruk reageert op de omgevingstemperatuur. Hierdoor kan de zachtheid/hardheid van het matras ongewild veranderen.

Lichaamsondersteuning

Een luchtgeveerde matras past zich dus uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Daarnaast wordt de onderrug op de juiste wijze ondersteund. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend. Over het algemeen is de conformiteit van een luchtgeveerde matras zeer hoog.

Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over het ligoppervlak ontstaan er geen drukpunten. Hierdoor worden bloedvaten en zenuwbanen ontlast. U beweegt veel minder tijdens de slaap.

Bedhygiëne

De vinylkern van een luchtgeveerde matras neemt geen lichaamsvocht en andere (afval)stoffen op, zoals huisstof, huidschilfers, bacteriën enz. Daarnaast kan het vinyl met een vinylreiniger eenvoudig worden schoongemaakt.

De gehele tijk kan worden afgenomen en dus eenvoudig worden gereinigd. Raadzaam is het om te kiezen voor een luchtgeveerde matras met een vochtregulerende tijk.

Levensduur 

Afhankelijk van de kwaliteit gaat het product gemiddeld 10 jaar mee.

Prijs van een luchtgeveerde matras

Luchtgeveerde matrassen zijn niet goedkoop. U moet rekening houden met een prijs per matras tussen € 800,- en € 1.000,-

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen