Nasa traagschuim matras

traagschuim matrasSlapen op ruimtevaart technologie. De Nasa ontwikkelde jaren geleden traagschuim, ook wel Nasa of visco schuim genoemd. De basis grondstof van een traagschuim matras is visco-elastisch polyurethaan. Onder invloed van warmte en druk vormt het zich volledig naar het lichaam. Een matras gemaakt van traagshuim wordt dan ook wel een Nasa matras genoemd.

De kwaliteit van het Nasa traagschuim wordt meestal uitgedrukt in densiteit (=kilo’s per kubieke meter). Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyetherschuim of koudschuim staat meer niet voor beter. Met andere woorden, een hoge densiteit is geen garantie voor kwaliteit. Hoe hoger de densiteit, hoe harder het materiaal aanvoelt en hoe langer het duurt voor het traagschuim op (lichaams)temperatuur reageert. Een densiteit tussen de 50 en 65 levert een uitstekend traagschuim matas op.

Daarnaast zijn er gegoten en geschuimde traagschuim matrassen op de markt. Een gegoten traagschuim matras is goedkoper, maar ook van mindere kwaliteit dan de geschuimde variant. In verband met de luchtcirculatie en vochtverwerking is het van belang dat het traagschuim matras is voorzien van een open celstructuur.

Momenteel zijn er twee basisvarianten op de markt. Bij de eerste variant is het traagschuim geplakt op een koudschuim basis. Bij de andere variant is een traagschuim matras waarbij het traagschuim is gemonteerd op een pocketvering basis.

(Verstelbare) bedbodem

Een Nasa traagschuim matras kan uitstekend worden geplaatst op een verstelbare bedbodem. Geschikte bedbodems zijn spiraalbodem, lattenbodem (mits voorzien van voldoende latten), vlavrobodem, schotelbodem en boxspring.

Ligcomfort van een Nasa traagschuim matras

Het ligcomfort is uniek. Het traagschuim vormt zich onder invloed van het lichaamsgewicht en –temperatuur volledig naar de contouren van het lichaam.

Lichaamsondersteuning

traagschuim matrassenNasa matrassen passen zich dus uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Daarnaast wordt de onderrug op de juiste wijze ondersteund. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend.
Over het algemeen mag worden gezegd dat de conformiteit van een traagschuim matras zeer hoog is.

Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over het ligoppervlak ontstaan er geen grote drukpunten. Hierdoor worden bloedvaten en zenuwbanen ontlast. U beweegt veel minder tijdens de slaap.

Bedhygiëne

Traagschuim matrassen met een open celstructuur ventileren beter dan degenen met een gesloten celstructuur. Het is raadzaam te kiezen voor een Nasa traagschuim matras die is voorzien van een vochtregulerende tijk. De ClimaBest Protector is voorzien van adaptive, welke zorgt voor maximale vochtverwerking..

Levensduur 

Afhankelijk van de kwaliteit van het schuim gaan traagschuim matrassen doorgaans lang mee.

Prijs van een Nasa traagschuim matras

De Nasa traagschuim matrassen worden in vele prijsklassen aangeboden. Maar het ene matras is de andere niet. Een Nasa traagschuim matras van goede kwaliteit treft u meestal in de hogere prijsklassen aan.

matrassen199

 

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen