Pocketvering matras

Een pocketvering matras is opgebouwd uit spiraalveren. Deze zijn klein van formaat en groot in aantal. Het aantal veren in een pocketvering matras loopt van 240 veren per m2 tot wel 500 veren per m2.
matras pocketvering

Deze kleine veren zijn individueel ingepakt in kleine zakjes (pockets) die onafhankelijk van elkaar bewegen. De pocketveer is meestal opgebouwd uit 5 of 6-slags. Hiermee wordt de hoogte van de veer aangeduid. Als je de veer op de zijkant legt, kan het aantal slagen worden geteld.

De draaddikte kan sterk variëren. Van 1,6 mm tot 2,2 mm. Hoe dikker de draad, hoe stugger het matras aanvoelt.

Verstelbare bedbodem

Een pocketvering matras kan doorgaans op een verstelbare bedbodem worden geplaatst. Geschikte bedbodems zijn spiraalbodem, lattenbodem (mits voorzien van voldoende latten) en boxspring.

Ligcomfort van een pocketvering matras

Een belangrijke eigenschap van de pocketveer is dat deze zich individueel aanpast aan de gebruiker. Daarnaast kan het aantal pocketveren per matras sterk oplopen. Beide zaken hebben een belangrijke invloed op het ligcomfort van pocketvering matrassen.

Om het ligcomfort verder te verhogen wordt de kern van een drukverdeler en een toplaag voorzien. Verschillende materialen worden ingezet voor de drukverdeler (doorgaans vilt of jute, maar ook paardenhaar) en de toplaag (doorgaans polyether schuim, maar ook talalay latex, koudschuim en traagschuim).

Afhankelijk van de opbouw en toegepaste materialen kan met een pocketvering matras een bijzonder hoog ligcomfort worden bereikt.

Lichaamsondersteuning

De trend vandaag de dag bij een pocketvering matras is: Hoe meer veren per m2 worden gebruikt, hoe beter de lichaamsondersteuning is. Daarnaast is de pocketvering matras goed in te delen in zones. Er zijn 5 en 7-zone matrassen. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. Over het feit of een 7-zone indeling een betere lichaamsondersteuning biedt dan een 5-zone, lopen de meningen nogal uiteen.

In de zone indeling wordt gebruik gemaakt van verschillende type pocketveren per zone. Door deze indeling wordt de wervelkolom in haar natuurlijke vorm tijdens het slapen uitstekend ondersteund. Dit geldt tevens voor de onderrug. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen van een pocketvering matras aan de schouders en de heup goed te noemen. De conclusie is dat de conformiteit van een pocketvering matras varieert van goed tot uitstekend.

Bedhygiëne

Als de matrashoes geen vochtregulerende eigenschappen kent, dan dient de kern over goede tot zeer goede ventilatie-eigenschappen te beschikken. Er dient voorkomen te worden dat vochtophoping in het matras kan plaatsvinden. Op dit punt scoort het pocketvering matras uitstekend.

Levensduur

Afhankelijk van de toegepaste materialen en de persoonlijke situatie van de slaper is de levensduur van een pocketvering matras goed. De levensduur van de matras wordt positief beïnvloedt wanneer de pocketveren zijn gemaakt van thermisch gehard staal. Tijdens het productieproces wordt het staal gedurende een bepaalde periode tot 400 graden Celsius verhit.

Prijs van een pocketvering matras

De prijs van een pocketvering matras kan sterk variëren: Van aantrekkelijk tot premium geprijsd.

Energy+ matras en pocketvering

Het Energy+ matras is opgebouwd uit een kern van pocketveren. Deze pocketveren zijn in 5 zones verdeeld zodat de kern van het matras een optimale ondersteuning geeft op plekken waar een hogere maar ook een lagere gewichtsbelasting op het matras is. Op deze 6 slags vering van 13 cm hoog is een traagschuim toplaag verwerkt. Deze traagschuim toplaag zorgt in combinatie met de pocketvering voor een optimale drukverdeling. Kijk voor meer informatie over het Energy+ matras op de matras pagina

Klanten aan het woord over het Energy+ matras

"Fijne service en levering. De matrassen bevallen vanaf dag een. Slapen heerlijk zacht met toch voldoende ondersteuning."

Heer Kosters  
Energy+ slaper

Voor meer reviews van klanten over het Energy+ matras kijkt u op Trustpilot.

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen