Polyetherschuim matras

De basis grondstof van een polyether matras is polyurethaan. Polyetherschuim bestaat uit vele kleine cellen die zorgen voor een flexibel en veerkrachtig resultaat.

Polyetherschuim matrassen zijn verkrijgbaar in meerdere dicht- en hardheden. Een gelijke dichtheid is in verschillende hardheden te verkrijgen. Voor een goed matras wordt een dichtheid vanaf 35 kilo per kubieke meter aanbevolen in een zachte of middelharde uitvoering.

Over het algemeen kan worden opgemerkt dat hoe hoger de dichtheid van het polyetherschuim matras is, hoe groter de levensduur en het comfort wordt.

(Verstelbare) bedbodem

Niet elke polyether matras is geschikt voor een verstelbare bedbodem. Geschikte bedbodems zijn doorgaans spiraalbodem, lattenbodem en boxspring. Maar of het ook daadwerkelijk geschikt is hangt af van de dichtheid, de hardheid en de hoogte van het polyetherschuim matras.

Ligcomfort van het polyetherschuim matras

Een polyetherschuim matras kan uiterst comfortabel zijn, maar ook zeer stug aanvoelen. De veerkracht en soepelheid hangt af van de dichtheid en de gekozen hardheid van het materiaal.

Lichaamsondersteuning

polyetherschuim matrasAfhankelijk van de dichtheid van het schuim en de gekozen hardheid kan een polyther matras zich goed aan de vormen van het lichaam aanpassen. De samenstelling van het schuim is hierbij bepalend. Een matras met een SG waarde van bijvoorbeeld 20 geeft weinig tot geen ondersteuning, terwijl een polyetherschuim matras met een SG waarde van 40 geeft een betere ondersteuning geeft.

Bedhygiëne

Polyether matrassen zijn opgebouwd uit gelijkmatige open cellen. Hierdoor kan het matras redelijk tot goed ademen. Het is raadzaam om de matraskern te voorzien van een vochtregulerende tijk.

Levensduur

Voor de levensduur van een polyetherschuim matras wordt doorgaans gerekend met een periode van 10 jaar. De duurzaamheid wordt echter sterk beïnvloed door de dichtheid (SG waarde) van het materiaal.

Prijs van een polyetherschuim matras

Een polyether matras biedt in vergelijking met andere comfortmaterialen een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen