Waterbed

De kern van het waterbed wordt gevormd door een met water gevulde vinyl zak. Het water wordt verwarmd door een instelbaar verwarmingselement.

De beweging van het water kan op verschillende niveaus worden gestabiliseerd. Van ongestabiliseerd, waarin het water een volledige bewegingsvrijheid kent, tot maximaal gestabiliseerd, waarin het water volledig bewegingsloos is. De stabilisatie wordt verzorgd door zogenaamde fibermatten of een gelvormende component.

Het grote voordeel van het waterbed is dat er een goede en gelijkmatige ondersteuning van het lichaam wordt verkregen. Drukpunten worden daarbij voorkomen. Het waterbed is het enige slaapsysteem waarvan de temperatuur traploos kan worden ingesteld. Koel in de zomer en lekker warm in de winter.

Doordat het gewicht van het waterbed zeer groot is, dient het waterbed op een gewichtsverdelende onderbouw te worden geplaatst.

(Verstelbare) bedbodem

(Elektrisch) verstelbare waterbedden zijn niet beschikbaar. Wel worden er lichtgewicht watermatrassen aangeboden. Deze matrassen kunnen op een (elektrisch) verstelbare lattenbodem worden geplaatst.

Ligcomfort van een waterbed

Het ligcomfort van een waterbed is onvergelijkbaar in zijn soort. Het water vormt zich volledig naar de contouren van het lichaam. Slapen op water vormt een unieke ervaring. Men heeft het gevoel te "zweven".

Lichaamsondersteuning

Een waterbed past zich uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Daarnaast wordt de onderrug op de juiste wijze ondersteund. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen van een waterbed aan de schouders en de heup uitstekend. In het algemeen is de conformiteit zeer hoog.

Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht over het ligoppervlak ontstaan er geen drukpunten. Hierdoor worden bloedvaten en zenuwbanen ontlast. U beweegt veel minder tijdens de slaap.

Bedhygiëne

Het vinylmatras van een waterbed neemt geen lichaamsvocht en andere (afval)stoffen op, zoals huisstof, huidschilfers, bacteriën enz.. Daarnaast kan het vinyl met een vinylreiniger eenvoudig worden schoongemaakt. Dit geldt ook voor de bak waarin het watermatras ligt.

Afhankelijk van het type waterbed kan de bovenkant van de tijk, dan wel de gehele tijk, worden afgenomen. De tijk kan daarna eenvoudig worden gereinigd. Het is raadzaam om voor een waterbed te kiezen met een vochtregulerende tijk.

Levensduur 

Afhankelijk van de kwaliteit van het watermatras gaan waterbedden gemiddeld 10 jaar mee.

Prijs van een waterbed

Waterbedden worden in vele prijsklassen aangeboden. Voor een goed waterbed moet rekening worden gehouden met een prijs tussen € 1000,- en € 1.500,-

matrassen199

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen