Boxspring kopen 

Wanneer u een nieuw bed wilt kopen dan komt u bijna niet meer om het kopen van een boxspring combinatie heen. De boxspring zelf is een gestoffeerde bedbodem voorzien van een binnenvering of pocketvering kern. Daarbovenop komt het matras te liggen eventueel aangevuld met een matras topper. De boxspring is dus feitelijk een combinatie van diverse bedonderdelen.
De keuzemogelijkheden bij het kopen van een boxspring zijn oneindig

Wanneer u een boxspring wilt kopen, wordt u overspoeld met mogelijkheden en aanbiedingen. Maar hoe koopt u nu de boxspring die u zoekt? Want slaapt een prijzige boxspring afgewerkt met paardenhaar nu zo veel beter dan een goedkope boxspring van een woon discounter?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij de koop van een boxspring dient u te letten op een aantal technische zaken zoals levensuur, vochttransport, afwerking, drukverdeling en lichaamsondersteuning.

Maar hoe weet u nu dat de boxspring van uw dromen op al deze onderdelen goed scoort? Het is hierbij van belang dat u uw huiswerk goed uitvoert alvorens een boxspring te kopen. Ga niet alleen af op de mooie woorden van de verkoper of de aanbieding die alleen vandaag geldt. Zorg er voor dat u zo veel mogelijk bronnen raadpleegt via bijvoorbeeld het internet, de Consumentenbond, consumenten forums e.d.. Maar vraag ook de verkoper het hemd van zijn lijf.

Boxspring kopen: Wat is uw persoonlijke voorkeur?

Daarnaast is het van belang dat de boxspring aan uw persoonlijke voorkeuren voldoet. Niet alleen moet de boxspring passen bij uw slaapkamerinterieur maar nog belangrijker: de boxspring moet volledig aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

Hierbij spelen de volgende zaken een rol:

  • Hoe zacht of hard moet de boxspring zijn?
  • Gaat uw voorkeur uit naar een koele of warme boxspring?
  • Moet de matrashoes wasbaar zijn?
  • Moet de boxspring voorzien zijn van een hoofd- en voetenbord?
  • En zeker niet minder belangrijk, wat is het budget dat u vrij kunt maken?

Zet dus eerst uw persoonlijke wensen op een rijtje voordat u koopt. Het kopen van de voor u beste boxspring combinatie is dan een fluitje van een cent.

Voer altijd een langdurige test uit voordat u koopt

Probeer de boxspring in de winkel altijd goed uit. Door proef te liggen kunt u met een grote mate van zekerheid vaststellen of de door u uitgekozen boxspring het gewenste ligcomfort biedt. Neem voor dit proefliggen ruim de tijd. Met 5 minuten uitproberen bent u er echt niet.

Om goed te kunnen proefliggen is het wenselijk dat u soepele kleding draagt. Zorg er tevens voor dat u goed bent uitgerust. Wanneer u vermoeid bent dan ligt elke boxspring wel lekker.

Wilt u meer weten? Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

 

Climabest Boxspring

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen