Boxspring test 

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe boxspring, is het logisch dat u eerst verschillende boxsprings test. Ook kunt u op het internet informatie opzoeken en lezen over de verschillende boxsprings. Met deze informatie kunt u boxsprings vergelijken. maar u kunt ook reviews van andere consumenten lezen of expertreviews bekijken. 

Consumentenbond test

Elk jaar voert de Consumentenbond een boxspring test uit, waarin ze op zoek gaan naar de beste boxspringcombinatie. In de boxspringtest van de Consumentenbond worden boxspringcombinaties van de bekendste merken, zoals Auping, Norma, Hästens, Easborn, Ubica en Velda getest. Ook boxspringcombinaties van bekende beddenverkopers, zoals de Karlsson boxspring van Beter Bed, boxsprings van Leen Bakker, IKEA en Wehkamp boxsprings worden aan een test onderworpen. Van elk merk worden de meestverkochte boxsprings of de door de fabrikant aanbevolen combinatie van bodem, matras en eventueel een matrastopper in de Consumentenbond test meegenomen. 

De prijzen van de boxspringcombinaties die door de Consumentenbond worden getest, lopen uiteen van € 400,- tot € 8000,-.

In de boxspring test van de Consumentenbond komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Matras
 • Prijs
 • Levensduur
 • Hardheid
 • Lichaamsondersteuning bij zijligging
 • Lichaamsondersteuning bij rugligging
 • All-round
 • Vochttransport en isolatie
 • Veerkracht
 • Hysteresis (in bed draaien)
 • Afwerking
 • Geur (top)matras
 • Brandtest

Deze onderdelen worden beoordeeld met een cijfer. Uiteindelijk krijgt de boxspringcombinatie een gemiddeld cijfer op basis van de gemiddelde prestaties op deze onderdelen.

Zelf een boxspring testen

Wanneer u zelf een boxspring gaat testen zijn de resultaten van de boxspringtest van de Consumentenbond een goed uitgangspunt. U kunt zelf bepalen aan welke onderdelen van de test u het meeste waarde hecht.

Aangezien van elk merk de meest verkochte of meest aanbevolen boxspringcombinatie is getest, zijn de samenstellingen van de boxsprings nogal verschillend. Het ene merk biedt een boxspring aan inclusief hoofdbord, terwijl bij het andere boxspring merk het hoofdbord apart verkrijgbaar is. Wel zijn bij alle boxspringcombinaties in de test de poten bij de prijs inbegrepen. De prijs kan veranderen wanneer u kiest voor een andere set poten, andere samenstelling (bodem/matras/topmatras) of wel of geen hoofd- en/of voetenbord. Door de samenstelling te veranderen, kan niet alleen de prijs, maar ook het testresultaat van de boxspringcombinatie veranderen.

Testpersoon

De belangrijkste testpersoon bent u zelf! Test altijd de boxspring in de showroom of beddenspeciaalzaak door te proefliggen. Zo krijgt u een eerste indruk van het ligcomfort. Neem voor het proefliggen ruim de tijd (10-15 minuten per matras is zeker aan te raden). 

Proefslapen is een andere mogelijkheid om de boxspring te testen. Living Comfort biedt de mogelijkheid om het Energy+ matras in combinatie met de ClimaBest Boxspring te testen door te 14 dagen gratis te proefslapen. Zo test u de boxspringcombinatie thuis, op punten die u zelf belangrijk vindt. 

Wilt u meer weten? Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Climabest Boxspring

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen