Discusbulging

Discusbulging is een uitpuiling van de tussenwervelschijf. Door deze uitpuiling ontstaat er een spanningsdruk waarbij de tussenwervelschijven tegen de zenuwwortel of het zenuwweefsel in het ruggenwervelkanaal drukt. Gevolgen van discusbulging zijn kanteling van de wervels, waardoor ze onstandvastig tegenover elkaar bewegen en de rug wankel wordt. 

Waardoor ontstaat discusbulging?

Door verkeerde bewegingen van het lichaam ontstaan er inscheuringen ter hoogte van de bindweefselkringen, waardoor het de neiging krijgt om zich naar achteren te verplaatsen. De buitenste vezels van de bindweefselring voorkomt dat de kern zich een weg naar buiten baant.

Een goed matras bij discusbulging…

… zorgt voor een verlaging van de druk op de tussenwervelschijven wanneer uw lichaam in de anatomische correcte houding slaapt. Hierdoor kunnen rug- en zenuwpijnen worden verminderd wat leidt tot een goede nachtrust.

Energy+ matras bij discusbulging

Het Energy+ matras is een medisch matras welke uw gewrichten en ruggengraat in hun natuurlijke, anatomisch correcte, positie laten rusten. Tijdens u slaap beweegt u hierdoor vele malen minder. Het Energy+ matras is opgebouwd uit traagschuim en pocketvering. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en kan worden uitgerust met de ClimaBest Protector. Dit zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het Energy+ matras zeer geschikt bij discusbulging.

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen