Hypermobiliteit 

Bij hypermobiliteit zijn uw gewrichten soepeler dan bij andere mensen. Het is een erfelijke afwijking van het bindweefsel van de pezen en gewrichtsbanden. Doordat deze soepel zijn kunnen ze niet de steunende functie bieden die het behoort te doen. Uw spieren zullen proberen dit proberen op te vangen. Door deze extra taak worden uw spieren sneller overbelast.  Hierdoor gaan gewrichten sneller uit de kom dan bij andere mensen.

Waaraan herkent u hypermobiliteit?

Hypermobiliteit begint vaak met lichte klachten zoals spierpijn en last in de gewrichten. Na verloop van tijd kunt u last ondervinden bij het traplopen of andere activiteiten waarbij de knieën en enkels belast worden. De gewrichten schieten ook sneller uit de kom dan bij mensen die geen hypermobiliteit hebben.

Matras en hypermobiliteit

scoliose

Bij hypermobiliteit heeft u een matras nodig wat uw lichaam optimaal ondersteund. Ook is het belangrijk dat de druk op uw gewrichten wordt ontnomen. Tevens moet het matras ventileren en adequaat vocht verwerken, aangezien dit één van de complicaties bij hypermobiliteit onstekingen zijn.

Het Energy+ matras en hypermobiliteit

Het Energy+ matras bestaat uit 5 zone pocketveren met een toplaag van 5 centimeter dik Vifit traagschuim. De pocketverien geven het lichaam ondersteuning op de plekken waar dit nodig is. Het traagschuim zorgt ervoor dat het matras zich naar uw lichaam aanpast en het gewicht verdeeld wordt. Hierdoor wordt de druk op uw gewrichten afgenomen en kunt u genieten van uw nachtrust. Het matras kan worden uitgerust met de ClimaBest Protector. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur gelijkmatig wordt verspreid over het volledige slaapoppervlak.  

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen