Osteoporose

De letterlijke vertaling van osteoporose is ´poreus bot´. Door een snelle botontkalking gaat de kwaliteit van het bot achteruit. Dit ontstaat door een vertraagde opbouw of een te snelle afbraak van het bot. Door osteoporose neemt de stevigheid van het bot af waardoor het bot  brozer wordt.  

Wat zijn de risicofactoren voor het ontstaan van osteoporose?

Osteoporose is niet leeftijdsgebonden. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongere mensen bestaat de kans dat osteoporose optreedt. Een aandoening in de botten kan namelijk ook een reden zijn waardoor osteoporose ontstaat. Naast het ouder worden is ook een erfelijke aanleg een reden voor het ontstaan van osteoporose. Ook tussen de geslachten zit een verschil. Zo is de kans bij vrouwen op het ontstaan van osteoporose groter, met name blanke en Aziatische vrouwen. De oorzaak hiervan is de afname van vrouwelijke hormonen (oestrogenen) tijdens en na de overgang. De lichaamsbouw van de vrouw speelt ook mee. Een kleine, slanke vrouw heeft een grotere kans op osteoporose. Er zijn ook factoren die men zelf in de hand heeft. Zo is roken, slechte voeding, overmatig gebruik van alcohol en koffie en onvoldoende lichaamsbeweging ook een van de factoren die de kans op osteoporose vergroten.  

Wat is een goed matras bij osteoporose?

Het is noodzakelijk dat uw botten en gewrichten de rust krijgen die nodig is om de pijn te verlichten. Uw rug zal alleen volledig ontspannen als het 's nachts in een correcte houding ligt. Het matras moet uw zwaardere en uitstekende punten (heupen en schouders) iets in het matras laten zakken zonder dat er drukpunten ontstaan. Hierdoor kan het matras uw lichaam volledig ondersteunen.  

Het Energy+ matras en osteoporose

Het Energy+ matras is een matras wat al veel mensen geholpen heeft met rug- en pijnklachten. Het is een matras wat bestaat uit een basis van pocketvering met een toplaag van traagschuim. Doordat het traagschuim zich aanpast aan de houding van uw lichaam ligt u altijd in een juiste anatomische slaaphouding waardoor de druk op botten en gewrichten af zal nemen. De Climabest Protector zorgt voor een optimale ventilatie en heeft een anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het Energy+ matras zeer geschikt bij osteoporose.

matrassen199

 

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen