Scoliose 

Kortweg gezegd is scoliose een kromme rug. Echter ligt het iets gecompliceerder. Scoliose is een driedemensionale zijdelingse verkromming aan de ruggenwervel. De ruggenwervel kan op twee manieren krom groeien. Er kan een bocht (de C-bocht) ontstaan als de wervelkolom naar één kant krom groeit maar meestal groeit de wervelkolom naar 2 kanten krom (de S-bocht). 

Scoliose kan aangeboren zijn, maar meestal vormt het zich tijdens het volwassen worden. Op het 10e levensjaar wordt het vaakst scoliose vastgesteld. Bij zo'n 80% van alle scoliose gevallen is het onbekend waarom het optreedt. 

Matras en scoliose 

scoliose

Een matras moet een goede ondersteuning van de rug geven. Dit is al helemaal belangrijk wanneer u scoliose heeft. Het is belangrijk dat de scoliose wordt ondersteund en niet wordt afgedwongen. Wanneer de ruggengraat op de juiste manier ondersteund wordt zullen de spieren meer ontspannen en heeft het kraakbeen meer ruimte om te herstellen. 

Het Energy+ matras en scoliose

Het Energy+ matras bestaat uit een 5 zone pocketvering kern met een traagschuim toplaag. De 5 zone pocketveren geven ondersteuning aan het lichaam op de plekken waar dit nodig is. Dus ook aan de ruggengraat. Het traagschuim zorgt ervoor dat het matras zich aanpast aan het lichaam. Hierdoor komt de ruggengraat in een rechtere positie te liggen. Door deze specificaties maakt het Energy+ matras zich uiterst geschikt voor mensen met scoliose. 

matrassen199

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen