Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een reumatologische aandoening die wordt gekenmerkt door ontstekingen aan gewrichten in de rug, heupen, knieen en bekken. Door de ontstekingen in de gewrichten wordt er littekenweefsel gevormd tussen 2 beenderen. Gevolg hiervan kunnen krom groeiende wervels zijn. De oorzaak van de ziekte van Bechterew is nog onbekend en het verloop van de ziekte verschilt per persoon. 

Wat zijn de klachten bij de ziekte van Bechterew?

De klachten bij de ziekte van Bechterew variëren sterk, vooral in de beginfase. Het is het beste te omschrijven als een doffe zeurende pijn in combinatie met stijfheid. Deze klachten concentreren zich vooral rondom de onderrug, billen en soms achterkant van de bovenbenen. De klachten treden vooral 's nachts en 's ochtends op. Ook kunt u pijn voelen als u te lang in dezelfde houding zit. Door beweging kunnen klachten afnemen. Echter kan inspanning er weer voor zorgen dat de reumatische klachten toenomen, hier zal een goede balans in gevonden moeten worden. Een overheersend symptoom bij de ziekte van Bechterew is moeheid. De klachten kunnen het slapen moeilijker maken.

Wat is een goed matras bij de ziekte van Bechterew?

Een goed matras bij de ziekte van Bechterew moet er voor zorgen dat de wervelkolom optimaal ondersteund wordt. Ook moet het draaien in bed aangenamer en makkelijker gemaakt worden. 

Het Energy+ matras bij de ziekte van Bechterew 

Het Energy+ matras is een matras dat geprezen wordt wanneer er sprake is van dergelijke klachten zoals dat bij de ziekte van Bechterew het geval is. Het matras heeft een traagschuim toplaag wat zich vormt naar uw lichaam. Hierdoor komt de ruggengraat in een rechte houding te liggen. Uw spieren en botten zullen meer rust krijgen om te ontspannen. Ook gaat u minder vaak draaien in uw bed waardoor het pijnlijke gevoel minder vaak voor zal komen. 

matrassen199

 

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen