I Love Sleep-tag - Jorien

Terug naar overzicht

Datum: door Jorien Joldersma

Slapen: we doen het elke dag gemiddeld een uur of 7. Dat is bijna 1/3 van je dag! De één heeft behoefte aan meer slaap, terwijl de ander op 5 uurtjes slaap prima functioneert. En dat is niet het enige. Ook de slaaprituelen zijn voor iedereen weer anders! Omdat het belang van slaap vaak wordt onderschat, maar we eigenlijk allemaal wel van slapen houden, heeft Living Comfort de I ♥ Sleep-tag in het leven geroepen! Met als doel: bewust worden van onze slaapgewoontes en het fenomeen ‘slaap’ in het zonnetje zetten!

I Love Sleep-tag - Jorien

De eerste I ♥ Sleep-tag is ingevuld door Jorien, online marketing medewerker van Living Comfort.

Jorien, stel je even voor!

'Hoi, ik ben Jorien, 25 jaar en ik ben werkzaam op de marketing afdeling van Living Comfort. Dagelijks houd ik me bezig met o.a. matrassen, de websites van Living Comfort, social media en het schrijven van blogs. Slapen is één van mijn grootste hobby's, naast hardlopen, fitness, reizen en het kijken van films en series.'

Dan is het nu tijd voor de vragen van de I ♥ sleep-tag!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik neem me bijna dagelijks voor om 'op tijd' naar bed te gaan, voor mij is dat rond 22.30 uur. Alleen ben ik vaak 's avonds nog met dingen bezig dat dit voornemen erbij inschiet. Meestal lig ik daarom om 23.30 uur in bed en slaap ik meestal wel voor de klok 12 uur slaat. 

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Douchen, een kopje thee drinken, plassen, tandenpoetsen, mijn gezicht verzorgen met crèmepjes, telefoon aan de oplader leggen, Facebook en e-mail checken, wekker zetten. Als dat allemaal is gedaan gaan mijn ogen eindelijk dicht. 

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?

Als ik niet kan slapen lig ik meestal te woelen en te draaien. Ik blijf wel altijd in bed liggen, houd mijn ogen dicht en hoop dat ik snel weer ik slaap val!

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik ben een echte zijslaper. Al betrap ik mezelf er soms op dat ik half op mijn zij/half op mijn buik lig. 

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Rijstwafels met pindakaas en hagelslag of appelcrumble met kaneelijs, jammie!

appelcrumble kaneelijs
Bron foto

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Om 06.50 uur of 07.20 uur. Dit hangt vaak af van hoe laat ik in bed lag die avond daarvoor. Soms zet ik mijn wekker om 06.50 uur en kan ik er niet uit komen. Dan verzet ik hem naar 07.20 uur en kan ik mooi nog een half uurtje blijven liggen.

♥ Snoozen of direct opstaan?

Snoozen. Ik weet dat het slecht is, maar ik kan er niet aan wennen om direct na het gaan van de wekker op te staan. Meestal snooze ik zo'n 10-15 minuten (2 of 3 x 5 minuten)

♥ Slaap je uit in het weekend?

Als het even kan wel! Eigenlijk is dit ook niet goed voor je biologische klok, maar ik vind uitslapen zo fijn, dat ik dit maar voor lief neem...

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Knarssetanden. En volgens mijn vriend gaat dit af en toe best hard! Al heb ik geen idee hoe het komt en kan ik het als ik wakker ben niet. Ik heb weleens gehoord dat je hier speciale bitjes voor kan kopen, maar dat zie ik niet zo zitten. 

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

In totaal 4. Twee voor mezelf en twee voor mijn vriend. Twee kussens bestaan eigenlijk uit 4 kussens in totaal omdat ik twee kussens samen in een hoes heb gepropt. Hier slaap ik nooit op, maar deze ligt er een beetje bij voor de sier. Ik slaap altijd op mijn traagschuim kussen.

♥ Wat heb je aan  in bed?

In de winter een joggingbroek en een t-shirt (soms met lange mouwen) en in de zomer een short met een shirtje of t-shirt. 

♥ Slaap je met je sokken aan?

Ja, vooral in de winter! Ik heb altijd hele koude voeten, dus dan trek ik graag een paar sokken aan.

i love sleep

♥ Hoe groot is jouw bed?

160 x 200. Al zou een bed van 220 lang ook wel fijn zijn omdat mijn vriend best lang is! 

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Een plasje plegen! Dan was ik mijn handen en ga ik een ontbijt klaarmaken. Dan kleed ik me aan en eet mijn ontbijt op tijdens het opmaken.

♥ Droom je elke nacht?

Ja, al kan ik me niet al mijn dromen herinneren. Als ik uit mezelf wakker word weet ik meestal nog wel wat ik heb gedroomd. Het schijnt dat je de meeste dromen binnen 5 minuten na het ontwaken alweer bent vergeten!

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Mijn vreemdste droom was dat ik met Robin (het broertje van Benjamin) van GTST in een luchtballon naar Smurfenland vloog. In diezelfde droom kwam ook iets met tandpasta voor, maar wat precies weet ik niet meer. Ook droomde ik laatst dat mijn hamster ineens donkergrijs was (door ouderdom) en daarna dood ging. Een paar dagen later lag mijn hamster ook echt dood in zijn kooitje. In voorspellende dromen geloof ik niet zo, maar dit was wel heel bizar en toevallig!

En tot slot, de laatste vraag:

♥ Wat is jouw grootste droom?

Mijn grootste droom is om nog veel mooie reizen te mogen maken, samen met mijn vriend! Maar ook om gezond en fit te blijven, kinderen te krijgen en hopen dat ik nog lang mijn familie en vrienden om mij heen mag hebben! 

Na het beantwoorden van de vragen is het tijd om anderen te nomineren voor het invullen van de tag! Collega’s, vrienden, familie, bloggers: iedereen mag hem invullen! Ik, Jorien, nomineer daarom de volgende mensen voor het invullen van  de I ♥ Sleep-tag: mijn collega Pim Muller, vriendin en blogger Marloes van Glamourmoes.nl en mijn oud-collega Melanie van LiveLifeBlog.nl.

Veel plezier met invullen!

Note: De I ♥ Sleep-tag is in het leven geroepen door Energy+, bekend van Living Comfort. Wil je de tag op je eigen blog/website/social media invullen? Dat mag altijd! Graag wel met vermelding van de credits :). 

Reacties

  • Sandra Pachouk - 02 maart 2015 14:22
    Heb een bed van Energy+, maar na al die operatie's kan ik er niet lang meer op slapen. Heb een onderstel nodig die automatisch gaat en een matras die net zo is als die je leent, hoog laag bed. Het matras lijkt heel hard, maar door de warmte van je lichaam wordt het zachter en kan ik iets langer op liggen. Nu nog een matras waar ik helemaal ontspannen op kan liggen.

  • M.v.Meel-Brokx - 01 maart 2015 11:36
    Als je zo jong nog bent kan je praktisch nog alles ,maar als je de 80 ben gepasseerd en nog graag op vakantie zou willen wordt dat al gauw een probleem met het sjouwen van de koffers ,en in het dagelijks leven kom je ook dingen tegen die je niet meer zelf kunt doen.En dromen is mooi , maar uitkomen doen ze ook niet. groetjes van mij, Ria

  • Harry - 24 februari 2015 17:02
    Mooi verhaal,inderdaad goede nachtrust is erg belangrijk om de dag weer door te komen.

Comment

*

* wordt niet getoond op website

*

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen