Jorien Joldersma

Jorien Joldersma (1989) is werkzaam bij Living Comfort en verdiept zich in alles wat met slapen, matrassen, lifestyle en slaaptrends te maken heeft.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met hardlopen, het kijken van series en films onder het genot van een kop thee en breng ik graag tijd door met vrienden. Ook houd ik van uitslapen op regenachtige zondagen. Omdat ik van nature nieuwsgierig ben aangelegd, blijf ik automatisch op de hoogte van de nieuwste slaaptrends, leukste weetjes over slapen en de belangrijkste slaaponderzoeken.

Meer weten over Jorien? Lees haar 'I Love Sleep Tag'.

 
 
 
 

I ♥ Sleep Tag

i love sleep tagAlle Living Comfort Medewerkers hebben een gezamenlijke passie; goed slapen. Zo ook Jorien, Online Marketeer bij Living Comfort. Lees haar verhaal en slaap om te leven!

♥ Jorien, stel je even voor!

'Hoi, ik ben Jorien, 26 jaar en ik ben werkzaam op de marketing afdeling van Living Comfort. Dagelijks houd ik me bezig met o.a. matrassen, de websites van Living Comfort, social media en het schrijven van blogs. Slapen is één van mijn grootste hobby's, naast hardlopen, reizen en het kijken van films en series.'

Dan is het nu tijd voor de vragen van de I ♥ Sleep-tag!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik neem me bijna dagelijks voor om 'op tijd' naar bed te gaan, voor mij is dat rond 22.30 uur. Alleen ben ik vaak 's avonds nog met dingen bezig dat dit voornemen erbij inschiet. Meestal lig ik daarom om 23.30 uur in bed en slaap ik meestal wel voor de klok 12 uur slaat.

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Series kijken, thee drinken, douchen, plassen, tandenpoetsen, telefoon aan de oplader leggen, Facebook en e-mail checken, wekker zetten. Als dat allemaal is gedaan gaan mijn ogen eindelijk dicht.

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?

Als ik niet kan slapen lig ik meestal te woelen en te draaien. Ik blijf wel altijd in bed liggen, houd mijn ogen dicht en hoop dat ik snel weer ik slaap val!

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik ben een echte zijslaper. Al betrap ik mezelf er soms op dat ik half op mijn zij/half op mijn buik lig.

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Voor een mooie reis of lekker eten (waaronder chocola en ijs).

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Tussen 07.30 uur en 07.45 uur, afhankelijk van of ik 's ochtends nog wil douchen. Soms ben ik nog te moe om op te staan en verzet ik mijn wekker, of blijf ik nog even snoozen.

♥ Snoozen of direct opstaan?

Snoozen dus. Ik weet dat het slecht is, maar ik kan er niet aan wennen om direct na het gaan van de wekker op te staan. Meestal snooze ik zo'n 10-15 minuten.

♥ Slaap je uit in het weekend?

Als het even kan wel! Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd meer moeite heb om uit te slapen en ik meestal voor 09.00 uur wakker ben. Tenzij ik de avond daarvoor laat ben gaan slapen, dan kan het zijn dat ik pas na twaalven wakker word.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Knarssetanden. Al heb ik geen idee hoe het komt en kan ik het als ik wakker ben niet. Ik heb weleens gehoord dat je hier speciale bitjes voor kan kopen, maar dat zie ik niet zo zitten. 

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

In totaal 3. Ik slaap altijd op mijn traagschuim kussen en heb nog 2 kussens voor erbij.

♥ Wat heb je aan in bed?

In de winter vaak een lange broek en een shirt met lange mouwen. In de zomer een short met een shirtje of t-shirt.  Als het echt heel warm is alleen ondergoed.

♥ Slaap je met je sokken aan?

Ja, vooral in de winter! Ik heb altijd hele koude voeten, dus dan trek ik graag een paar sokken aan.

♥ Hoe groot is jouw bed?

140 x 200. Hier had ik helaas geen keuze in omdat mijn bed een hoogslaper is. Een bed van 200x200 lijkt me ideaal!

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Mijn wekker snoozen of uitzetten. Dan klim ik mijn bed uit, ga ik plassen en vervolgens douchen of fris ik me even op en trek ik mijn kleren aan. Dan make-uppen, haren kammen en tanden poetsen.

♥ Droom je elke nacht?

Ja, al kan ik me niet al mijn dromen herinneren. Als ik uit mezelf wakker word weet ik meestal nog wel wat ik heb gedroomd. Het schijnt dat je de meeste dromen binnen 5 minuten na het ontwaken alweer bent vergeten! Ik heb een tijdje mijn dromen opgeschreven, maar toen merkte ik ook dat ik niet alles meer wist na het wakker worden.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Mijn vreemdste droom was dat ik met Robin (het broertje van Benjamin) van GTST in een luchtballon naar Smurfenland vloog. In diezelfde droom kwam ook iets met tandpasta voor, maar wat precies weet ik niet meer. Ook droomde ik laatst dat mijn hamster ineens donkergrijs was (door ouderdom) en daarna dood ging. Een paar dagen later lag mijn hamster ook echt dood in zijn kooitje. In voorspellende dromen geloof ik niet zo, maar dit was wel heel bizar en toevallig!

En tot slot, de laatste vraag:

♥ Wat is jouw grootste droom?

Mijn grootste droom is om nog veel mooie reizen te mogen maken, gezond en fit te blijven en dat ik nog lang mijn familie en vrienden om mij heen mag hebben!

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Energy+ Matrassen